Joop is al 25 jaar lang het zonnetje van Landal Stroombroek

Aangeboden door Landal Stroombroek 12 maart 2019

Landal Stroombroek bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Reden om medewerker van het eerste uur Joop (65) in het zonnetje te zetten. Nog iedere dag heeft hij plezier in zijn werk; bovendien is hij onmisbaar voor zijn collega’s.

“Horeca is een mooi beroep”, begint Joop zijn verhaal. “Gasten komen naar het park voor een vakantie of dagje uit en zijn meestal goed gemutst. Als ik zie dat een gast tevreden is, dan ben ik dat zelf ook.”

Hoogtepunt

Vijfenveertig jaar geleden rondde Joop de koksopleiding af en in 1995 werd hij als kok aangesteld bij het net geopende vakantiepark aan de Stroombroekplas. Joop: “Nu, vijfentwintig jaar later, ga ik nog iedere dag met veel plezier naar het werk, inmiddels als magazijnmedewerker food. Er is in die jaren veel veranderd, zeker na de overname van het park door Landal GreenParks, maar ik heb het altijd naar mijn zin gehad. Ik heb veel gezien en geleerd met als hoogtepunt de omgang met collega’s.”

Pannenkoeken

Joop begon zijn loopbaan bij het park als kok in de restaurantkeuken. Later kookte hij voor de saunagasten en bakte hij de lekkerste pannenkoeken in het toenmalige pannenkoekrestaurant. Joop: “Daar heb ik twaalf jaar gewerkt. Dat waren mooie tijden! Iedere medewerker mocht eens per week een pannenkoek bestellen met een dinerbon. Dan bestelden ze zoveel toppings dat ik de pannenkoek niet meer kon omdraaien”, lacht Joop met de ondeugd in zijn ogen. “In die tijd had het park een kroeg waar we met het personeel na de dienst tot de vroege uurtjes doorzakten. Soms belandden we daarna in het saunacomplex en was het de moeite niet meer om nog naar huis te gaan.”

joop palestra landal 2
Redactie indebuurt

Honderdvijftig jaar

In het weekend werkte Joop mee met het voorbereiden van grote buffetten voor feesten en partijen. Joop heeft een bijzondere herinnering aan de feestzaal, de zogenaamde Griekse zaal, die inmiddels is omgebouwd tot binnenspeeltuin voor kinderen. “Ik ben de allerlaatste die er een feest heeft gegeven. Met mijn vader vierde ik dat we samen honderdvijftig jaar werden, hij negentig en ik zestig. De dag na het feest werd begonnen met het uitruimen van de zaal.”

Hulplijn

In augustus gaat Joop met pensioen. De eerste maanden verwacht Joop niet dat hij het werk gaat missen, want hij heeft zijn handen vol aan zijn hobby’s. Hij is onder andere computerdocent voor ouderen, energiecoach en official bij de Zelhemse auto- en motorclub. “Maar na die eerste maanden zal ik wel toe zijn aan een kop koffie met mijn oud-collega’s”, aldus Joop.

Collega Hugo Schaank voegt eraan toe: “Wij gaan Joop enorm missen. Als hij op vakantie is, is het één chaos in het magazijn. De leveranciers grappen dan ‘Joop is zeker op vakantie’ als de sleutels weer eens niet op zijn plek liggen.” Joop besluit: “Ik denk dat ik een nieuw telefoonnummer neem na mijn pensioen, anders weet ik het wel…”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Landal Stroombroek. Meer over Landal Stroombroek ontdekken?

Landal Stroombroek vakantieparken

Nu openHele dag

Landweerswal 2, Braamt

Bekijk meer:vakantieparken

adv.