Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frank verkocht De Kleine Balkan en startte als chefkok bij Antons Biergarten: ‘Het is mooi zo’

Door Frieda Fennell 12 juli 2019

Frank Kip (61) is horecaman in hart en nieren. Zijn carrière in de horeca gaat inmiddels 43 jaar terug. Frank neemt ons mee naar het verleden en blikt vooruit op de toekomst.  

“In 1980 startte ik met mijn ouders het Joegoslavische restaurant Yugoslavia in de Grutstraat. Dit restaurant werd een begrip in Doetinchem en ik werkte er twintig jaar lang met veel plezier. In 2000 verkocht ik de zaak op zoek naar nieuwe uitdagingen: ik nam een café over en startte daarnaast met een vriend een autogarage.”

Het bloed kruipt…

“Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en in 2005 opende ik het restaurant De Kleine Balkan in de Capellestraat. Horeca is keihard werken, zeker als ondernemer. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en stond altijd paraat: ’s avonds laat het bed in, ’s ochtends weer je mannetje staan en nooit op vakantie. Daar gaat op enig moment je gezinsleven onder lijden. Maar ik heb er altijd van genoten, het zit gewoon in me. Wat horeca voor mij betekent? Je moet ervoor geboren zijn, ik kan het niet uitleggen. Het is een prachtig vak waarin je een beleving voor je gasten creëert, maar waarin je ook direct wordt afgerekend als het niet goed is.”

antons-biergarten-doetinchem-restaurant-78
Redactie indebuurt

Als de jaren gaan tellen

“Nu ik boven de zestig ben, gaan de jaren tellen. Een tachtig-urige werkweek is gewoon teveel. Ik besloot daarom De Kleine Balkan te koop aan te bieden. De eigenaresse van Antons Biergarten kreeg daar lucht van en vroeg me of ik niet bij haar als chefkok in dienst wilde komen. In april ging ik aan de slag; het is een mooie manier voor mij om een stapje terug te doen terwijl ik nog steeds wordt uitgedaagd. Ik mag de volgende generatie opleiden en dat is weer nieuw voor me. Als eerste hebben we de kaart veranderd. Er staan uiteraard enkele gerechten op geïnspireerd op de Balkan. Ik wil mooie gerechten maken, goede porties en betaalbaar. Mensen kunnen hier komen genieten in een ongedwongen sfeer.”

Terug naar waar het begon

“In juni sloot ik definitief de deuren van De Kleine Balkan, de zaak is verkocht en gaat onder een ander concept binnenkort weer open. Het ondernemerschap laat ik met gemengde gevoelens achter me. Het is wennen dat ik niet meer altijd aanwezig hoef te zijn. Maar het is mooi geweest, ik moet gaan minderen. Dat heb ik lang uitgesteld, maar als later eerder komt dan ben ik te laat. Ik heb gelukkig nog altijd heel veel schik in mijn vak en ga de nieuwe uitdaging met groot enthousiasme aan. Het voelt super om na al die jaren weer terug te zijn in de Grutstraat. Het is toch de place to be!”

antons-biergarten-doetinchem-restaurant-2

Yes! Antons Biergarten is open en zo ziet het eruit!

We hebben er even op moeten wachten, maar vrijdagavond om 19.00 uur opent Anton's Biergarten eindeli...

Meer over Antons Biergarten ontdekken?

Antons Biergarten restaurants en horeca

Geopend11:00 - 00:00

Grutstraat 5, Doetinchem

Bekijk meer:restaurants en horeca

 

adv.