Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Foodexpert Jeroen: ‘Na bier en vette hap de draad weer oppakken’

Door Pim Gerritzen 31 juli 2020

De Doetinchemse foody Jeroen Wesseling is een hit op het internet. Op Insta en op zijn website probeert hij mensen – onder de naam Jeroen Food – op een simpele manier bewust te maken van het belang van gezond eten. Wij zijn benieuwd naar zijn verhaal, jullie ook?

“Er is zoveel gezondheidswinst te behalen als je gezond(er) gaat eten”, zegt Jeroen stellig. “Op de korte termijn voel je jezelf veel fitter. Op de lange termijn verklein je de kans aanzienlijk op het krijgen van welvaartsziekten als diabetes type 2, obesitas en hart- en vaatziekten.”

‘Werd maar niet topfit’

Jeroen begon enkele jaren geleden met zichzelf verdiepen in een gezondere leefstijl. Voor zijn gevoel at hij eigenlijk al jaren gezond. Daarnaast sportte hij regelmatig, maar het stukje van gezond naar topfit en afgetraind wilde maar niet lukken. Hij was er klaar mee en stelde zichzelf het doel om vóór zijn dertigste aan te pakken. Inmiddels is hij 30 én topfit.

Lees verder onder de post: 

De Doetinchemmer verdiepte zicht helemaal in het hoe en waarom van voeding, beweging en herstel. De focus lag dus niet alleen op wat hij at. “Ik kwam tot de conclusie dat ik te grootte porties at en vaak uit gewoonte ging snacken. Dit terwijl ik helemaal geen trek had.”

80% gezond en 20 % (ge)zondigen

Mensen vragen Jeroen vaak of iets een gezond product is. Een lastige vraag om antwoord op te geven volgens hem: “Daar kan ik wel ja of nee op zeggen maar dat zegt niets over iemands totale voedingspatroon. In een gezond voedingspatroon gaat het veel meer om het maken van gezonde keuzes.” Zelf leeft hij volgens een 80/20 principe. Dat wil zeggen: als basis 80% gezonde producten en 20% dingen die hij echt lekker vindt. “Maar die 20% dan wel in normale porties en niet gaan bunkeren”, zegt Jeroen lachend.

Drank en vette hap

De Doetinchemmer benadrukt dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om gezond te worden: “Heb je zaterdagavond te diep in het glaasje gekeken en daarna nog een vette hap in je mik gegooid. Dat kan prima, maar pak de volgende dag gewoon die gezonde leefstijl weer op en ga niet bij de pakken neer zitten. Jeroen deelt zijn tips & tricks voor die gezonde leefstijl graag met de buitenwereld. En niet zonder succes: “Ik krijg bedankjes van volgers die door het opvolgen van mijn tips aardig wat kilo’s zijn afgevallen. Altijd leuk om te horen dat je daar een steentje aan bij hebt kunnen dragen.”

Niet 100% transparant

Zijn passie voor eten combineert Jeroen met een fulltime baan in het bedrijfsleven. Hij overweegt voorlopig nog niet om de overstap te maken naar de foodbusiness. “Veel foodbloggers moeten producten promoten om inkomsten te genereren. Begrijpelijk maar niet 100% transparant. Dit zou voor mij niet goed voelen. Ik heb regelmatig goed betaalde promoties geweigerd omdat de te promoten producten niet bij mij en mijn community passen”, vertelt Jeroen. Wat wel in zijn toekomstbeeld past is een boek met simpele en gezonde recepten uitbrengen.

‘Het liefst iedere dag pasta’

Wat sowieso in zijn boek komt, zijn recepten met volkoren pasta’s. “Het liefst eet ik iedere dag pasta maar ik probeer wel een beetje te variëren met (zilvervlies)rijst en aardappels. Een simpele pasta pesto of pasta ricotta zijn dan toch wel mijn favorieten.”

Kan jouw levensstijl wel een opknapbeurt gebruiken? Check dan vooral de tips & tricks van Jeroen op Instagram en zijn website.

Lees ook:

Powerkoppel Caitlin en Jurre lopen fluitend de Alternatieve Vierdaagse

Caitlin Kappert (26) en Jurre Snelders (28) uit Doetinchem wandelen wat af samen! Gewoon, omdat dat ...

Hans schreef ‘reisverhaal naar zijn hart’ na een infarct tijdens Kerst 2015

Hij voelde zich onoverwinnelijk, had nog nooit in een ziekenhuis gelegen en wist zeker 'dat de dood ...
Alpe d'HuZes

Alpe d’HuZes: Julia en Michelle strijden tegen de ziekte die hun gezinnen trof

Het annuleren van Alpe d'HuZes 2020 zorgt voor een nóg grotere rollercoaster aan emoties bij de Acht...

adv.