Een kijkje in de week van Iselinge-student Freek

Aangeboden door Iselinge Hogeschool

Als de lockdownmaatregelen een groep mensen treft, dan zijn het jongeren wel. En daarmee dus ook de bijna half miljoen hbo-studenten in ons land. Freek Jansen (18) uit Doetinchem is één van hen. Hij volgt de lerarenopleiding aan Iselinge Hogeschool in Doetinchem. Hoe ziet zijn gemiddelde (studie)week er nu eigenlijk uit?

De hogeschool aan de Bachlaan in Doetinchem is voor de vijfde keer op rij uitgeroepen als beste pabo van Midden- en Oost Nederland. Bovendien werd Iselinge dit schooljaar wederom (voor de 4e keer op rij!) geprezen als Topopleiding in de Keuzegids Hbo 2021. Niet zo gek dat Freek een jaar geleden koos voor de pabo-opleiding aan deze hogeschool. Dat zijn eerste studiejaar er alleen zo uit zou zien, had hij natuurlijk niet voorzien. Toch houdt Freek goede hoop. Hij geeft een kijkje in zijn week als student, anno 2021, en blikt alvast vooruit naar volgend studiejaar.

Maandag: kennismaking en lockdown-challenge

Freek tijdens handbal Iselinge. Foto: Freek Jansen

“Deze dag startte ik met een nieuw semester in een nieuwe klas. Erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen. De dag begint met de online introductie van een nieuw onderzoek dat we moeten gaan vormgeven: kijken hoe interventies met leerlingen hun leesvaardigheid kan bevorderen. Dit vind ik zelf erg interessante en leuke stof! Het vak Onderzoek was het vak waar ik in de vorige periode ook erg graag mee bezig was.”

“’s Middags maakten we online kennis met de studiecoach die ons welkom heette in de nieuwe klas. Een studiecoach is er om je altijd zo goed mogelijk te begeleiden en te helpen tijdens je hele studietraject. Het is een erg fijne gedachte dat er een persoon is waar je altijd terecht kunt. Het is een soort mentor, zoals je die op de middelbare school had. Ze kwam gelijk met een goede challenge voor ons in deze lockdowntijd: met zijn allen 200 kilometer bewegen in één week tijd.”

Swipe verder voor de volgende dag.

Dinsdag: vrije dag goed besteed

“Ik loop gedurende het studiejaar continu stage. Helaas werd de stagedag op mijn basisschool vandaag afgezegd vanwege de sneeuw, hierdoor heb ik vandaag een dag vrij. Deze dag heb ik wel nuttig besteed! Ik bereidde mijn lessen voor de rest van de week voor, waar dat nodig was. Daarnaast sprak ik ’s middags met een vriend af en reden we een leuk stukje door de sneeuw, waarop we vervolgens een mooie winterwandeling maakten. Win-win, want zo kon ik gelijk mijn bijdrage leveren aan de challenge van onze studiecoach (de 200 kilometer bewegen).

“Daarnaast ben ik sinds een aantal weken bezig met het handelen in crypto aandelen (bitcoin etc). Hier ben ik elke dag ook nog één á twee uur mee bezig.”

Wandelen in de sneeuw. Foto: Freek Jansen

Woensdag: twee hoorcolleges en

“Vandaag heb ik twee online hoorcolleges van ongeveer 45 minuten gevolgd. Eén voor het vak Onderzoek en de ander ging over begrijpend lezen. Ik was vandaag in totaal niet zo lang bezig met school. Vanaf half een had ik de hele middag voor mezelf. Ook wel lekker.”

“Later op de dag deed ik boodschappen voor mijn oma. ’s Avonds heb ik met mijn zusje nog een fijn stukje gewandeld. De lockdown-challenge van onze studiecoach zat natuurlijk nog steeds in mijn achterhoofd, waardoor ik bij beide activiteiten de sportmeetapp Strava heb aangezet om de totale afstand op te krikken. ;)”

Donderdag: les Taal voor begrijpend lezen

Werken bij het verzorgtehuis. Foto: Freek Jansen

“Vanochtend kreeg ik te horen dat mijn eerste les, Studiecoaching Meesterschap, helaas uitviel. Hierin gaan we normaal gesproken dieper in op vragen als ‘waar houd je je op dit moment mee bezig in je leven?’. Het bespreken van je persoonlijke ontwikkeling is zeker wel fijn.”

“Het betekende dat ik vandaag als eerste een les Taal heb van mijn studiecoach. Dit ging er vandaag over hoe je kinderen zo goed mogelijk laat begrijpend lezen binnen de les, op een didactische manier. Erg interessant en leuk om te leren. ’s Middags sprak ik met een klasgenoot af om even te gaan wandelen en in de avond moest ik werken. Ik werk met veel plezier bij een verzorgingstehuis, het is erg dankbaar werk.”

Vrijdag: colleges en gezellig lunchen

“Vandaag begon de lesdag om 09.30 uur met het vak Multimedia. Hierin bespraken we hoe we een krachtige mediale omgeving kunnen creëren voor beter onderwijs. Hierna volgde een college Burgerschap: hoe om te gaan met verschillende culturen binnen een klas.”

“Rond 12.30 uur sprak ik met een vriend af om even gezellig te lunchen. Tegen het einde van de middag sluit ik mijn studieweek af met een les uit de module Gezonde School. In deze module starten we met een groep studenten een project binnen een bepaalde basisschool om van deze school een gezonde school te maken.”

Uitkijken naar het ‘normale’ studieleven

Dit was een kijkje in de studieweek van pabostudent Freek aan Iselinge Hogeschool. Voorlopig moet de Doetinchemse student het nog even doen met een flexibel studierooster, waarin hij en zijn klasgenoten elkaar vooral digitaal zien en spreken. Tegelijkertijd is optimisme in deze tijd ook erg belangrijk. Waar kijkt Freek echt weer naar uit, wanneer de lockdown voorbij is en hij het ‘echte’ studentenleven weer op kan pakken?

Studierooster Freek. Foto: Freek Jansen

“Wat ik op dit moment het meeste mis is het sociale face to face contact. Normaal gesproken heb je dat natuurlijk best veel met medestudenten. Dit soort contact heb ik nu eigenlijk alleen met kinderen tijdens mijn stage. Ik hoop zo snel mogelijk weer studiegenoten te kunnen zien. Gewoon tussen de lessen door even in de gangen van Iselinge een praatje met elkaar maken. En natuurlijk hoop ik ook snel weer een keer goed uit te gaan met zijn allen! Mijn korte termijn doel is overigens om mijn propedeuse te halen in dit eerste studiejaar. Het ziet er naar uit dat dat sowieso wel gaat lukken.”

Ook studeren aan Iselinge?

Wil jij meer weten over studeren bij Iselinge? Ken je of ben je iemand met onderwijsambities die het studiejaar 2021/2022 wil starten met een fulltime pabo-opleiding? Bekijk dan de website van Hogeschool Iselinge en neem contact op.

Iselinge Hogeschool

Bachlaan 11, 7002 MZ Doetinchem

Nu gesloten

Meer informatie

Iselinge Hogeschool

Bachlaan 11, 7002 MZ Doetinchem

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Mien viert feest! Kom langs in de winkel en win een overnachting”

Mien viert feest! Kom langs in de winkel en win een overnachting

Ga naar “Reminder: hippe sneakers (t.w.v. €159,95) van Schoenmode Jeannette winnen”

Reminder: hippe sneakers (t.w.v. €159,95) van Schoenmode Jeannette winnen

Ga naar “ARGO Atletiek zat niet stil: ‘We trainden in weer en wind door in de fietstunnel’”

ARGO Atletiek zat niet stil: ‘We trainden in weer en wind door in de fietstunnel’

In onze gids

Ga naar “Collins Tattoo & Piercing Studio”

Collins Tattoo & Piercing Studio

 • Kerkstraat 76
 • Vrijetijd en uitgaan
 • 12:00 - 19:00

Nu geopend

Ga naar “Foodbar de Keizer”

Foodbar de Keizer

 • Dr. Huber Noodtstraat 50
 • Restaurants en horeca
 • 17:00 - 00:00
tapas-uit-eten-met-kerst-pixabay

Nu geopend

Ga naar “Eetwinkel van Mien”

Eetwinkel van Mien

 • Grutstraat 49
 • Restaurants en horeca
 • 08:00 - 20:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Neoderma Bio-lifting Treatment nu voor €79,-”

Neoderma Bio-lifting Treatment nu voor €79,-

 • Bianca di Lollo
 • Geldig t/m 30 april 2021

Topper

Ga naar “Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39”

Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Cosmetische voetverzorging bij Bianca di Lollo inclusief lakken”

Cosmetische voetverzorging bij Bianca di Lollo inclusief lakken

 • Bianca di Lollo
 • Geldig t/m 9 juni 2021

Topper

Ga naar “ultimate comfort slip € 11,00”

ultimate comfort slip € 11,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “Sauber steelstofzuiger € 149,00”

Sauber steelstofzuiger € 149,00

 • Blokker
 • Geldig t/m 18 april 2021

Vacatures

Ga naar “Intercedent”

Intercedent

 • A12 Personeelsdiensten B.V.
 • Fulltime
A-12 Personeelsdiensten

Topper

Ga naar “Rupskraanmachinist”

Rupskraanmachinist

 • Fulltime
Ga naar “Bezorger / Koerier”

Bezorger / Koerier

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Online Marketeer”

Online Marketeer

 • MAVEIN
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Verkoopmedewerker ANWB winkel”

Verkoopmedewerker ANWB winkel

 • Timing Uitzendbureau
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Food Truck Festival Achterhoek”

Food Truck Festival Achterhoek

 • 9 juli 2021
foodtruckfestival-doetinchem-gespot-indebuurt-7
Ga naar “Zwarte Cross”

Zwarte Cross

 • 15 juli 2021
Foto's Zwarte Cross 2019 - Bolder Media 3
Ga naar “Open Bedrijvendag Doetinchem”

Open Bedrijvendag Doetinchem

 • 29 oktober 2021
Ga naar “Proeflessen BMX voor volwassenen”

Proeflessen BMX voor volwassenen

 • 14 mei 2021