Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom de getalenteerde Nicole muzikant Jett Rebel vaak portretteert

Door Kelly Heerink 28 mei 2020

Wie terecht komt op het Instagramaccount van de 30-jarige Nicole Radstake uit Doetinchem, wordt blij verrast. De kleurrijke pagina straalt één ding uit: kunst! En wat ook direct opvalt zijn de vele Jett Rebel portretten. Hoe dat zo komt? Daar komen we gauw achter, als we even bellen. 

Het antwoord is heel simpel: Nicole is groot fan! “Ik heb hem voor het laatst zien optreden in december 2019, dat was het tiende concert dat ik bezocht.” Nu door corona concerten zijn afgelast, volgt ze zijn livestreams op de voet.

Inspirerend karakter

Hoe vaker de muziekliefhebber hem live zag, hoe meer fan ze werd. En niet alleen van zijn muziek. “Ik vond hem interessant, kleurrijk, grappig en hij verbindt goed met het publiek, vooral als het een eigen show is is-ie erg open. En dan al die gitaren”, vertelt ze enthousiast. Zijn karakter op het podium inspireerde haar om hem te portretteren. En nog een keer. En nog een keer. Enzovoort.

Hartjes van Jet

Inmiddels is de muzikant op de hoogte van Nicole’s prachtige werk. “Af en toe reageert hij via de Insta-chat als ik iets deel”, vertelt ze. Eigenlijk wil ze dat hij erbij is als haar replica van Eric Claptons The Fool helemaal klaar is. De opdrachtgever uit Enschede moet alleen nog even de snaren erop zetten. “Het zou geweldig zijn als we Jett zover krijgen, omdat ook zijn idool Todd Rudgren een tijdje op The Fool heeft gespeeld”, legt ze uit. “En hij heeft er familie wonen. Het zou geweldig zijn als ik een foto kan maken van hem mét de replica en hij er ook direct even wat op speelt.”

Lees verder onder de foto:

En dat is nog niet alles. Zo vindt Nicole ook dat Jet een keer naar Wim’s Muziekkelder moet komen voor een zogeheten instore optreden. “Door een support your local post waarin ik Wim Vriezen had getagd, kwam ik met ‘m in contact. Hij vond het jammer, dat ik weinig volgers had en toen vroeg ik hem of hij niet wat artwork wilde ophangen. Inmiddels hangen er veertien werken van mij in zijn winkel”, vertelt ze.

‘Wim’s Galerie’

Wie dus nu via de trap de muziekkelder van Wim in komt lopen, waant zich ineens in Wim’s Galerie. 😉
Heb jij nou zelf ook een onderneming die wel wat opfleuring aan de wand(en) kan gebruiken? Neem dan contact op met Nicole; ze leent haar kunst kosteloos uit, want ‘anders ligt het thuis maar te liggen’.
We geven haar groot gelijk, want het mag gezien worden!

Lees verder onder de post: 

Er liggen ook nog twee ingelijste portretten klaar voor mister Rebel himself. “Die hoop ik hem ook nog persoonlijk te overhandigen”, vertelt ze. “Ik heb eens een schilderij opgestuurd per post aan een adres dat was geopend voor verzoeknummers van fans, maar dat kreeg ik retour.”

Twee werelden samen

Nicole werkt op dit moment als (spel)begeleider in de gehandicapten- en jeugdzorg. “Ik heb de opleiding SPW4 gedaan en vervolgens Creatieve Therapie Beeldend aan de HAN in Nijmegen. In augustus ga ik aan de slag bij mijn nieuwe baan als beeldend therapeut.”
Dan komen haar werelden bij elkaar!

Misschien wil je dit ook lezen:

De (gemiste) favorieten van Rosanne: ‘Amphion óók leuk om als bezoeker te komen’

Dat Doetinchem veel leuks te bieden heeft, weten wij natuurlijk als geen ander. Helaas gooien het co...

80 and counting: Hans-Peter beschildert véél vogelhuisjes die je echt moet zien

"Wil je ook niet eens een kleurrijk vogelhuisje voor mij beschilderen?", vroeg zijn vrouw, die inspi...

Bij De Stadsboerin eet, koop en pluk je wat de (moes)tuin schaft

Als we aankomen bij De Stadsboerin zien we hoe Ellen Willems (45) met een big smile uit de kas komt ...

adv.