Denise (23) fietste 3 keer de Alpe d’Huez: ‘Bij de finish breekt iedereen!’

Aangeboden door Fluit Tweewielers

Denise Helmink

Samen met Fluit Tweewielers gingen wij een aantal weken geleden op zoek naar bijzondere fietsverhalen. Er kwamen héél veel mooie verhalen binnen, maar uiteindelijk was Denise de grote winnaar. Zij beklom afgelopen juni maar liefst drie keer de Alpe d’Huez voor haar overleden oma. “Het was zo bijzonder!”

Elk jaar beklimmen duizenden mensen de Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Denise Helmink was er daar één van. “Het was altijd al mijn droom om een keer mee te doen. Er zijn in mijn omgeving zoveel mensen overleden aan deze vreselijke ziekte, waaronder mijn eigen oma. Voor haar wilde ik dolgraag die berg op.”

Aanmoedigen

Afgelopen juni was het zover. Na maanden trainen stond Denise – licht gespannen – aan de start van dit bijzondere evenement. “Stiekem was ik wel een beetje zenuwachtig. Ik had getraind, maar een Peeskesbult of Postbank komen natuurlijk niet in de buurt bij de echte Alpe d’Huez. Ik moest even slikken toen ik de berg voor het eerst zag”, lacht Denise.

Toch stapte deze sportieve twintiger vol goede moed op haar mountainbike. “Je komt daar met een doel: fietsen om deze afschuwelijke ziekte de wereld uit te helpen. Natuurlijk was het ontzettend zwaar, maar overal langs de kant staan mensen om je aan te moedigen en je helpt elkaar. Een man heeft mij een stukje geduwd omdat ik er zo doorheen zat. Dat is toch bijzonder? Je doet het echt samen.”

alpes-d'huez-doetinchem-fluit tweewielers
Denise Helmink

Overleden dierbaren

Al vond Denise het emotioneel gezien soms nog zwaarder. “Overal langs de kant branden kaarsjes voor overleden dierbaren, mensen dragen T-shirts met foto’s van hun geliefden, rotsen zijn bedekt met posters van overleden patiënten, zieke kindjes fietsen op een tandem omhoog en bij de finish barsten zoveel mensen in tranen uit. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten.”

“Ik weet ook nog dat ik een man zag finishen met een startbewijs in zijn hand”, vervolgt Denise. “Later hoorde ik dat het een startbewijs was van zijn vrouw.  Zij zou de Alpe d’Huez fietsen, maar overleed vlak voor het evenement. Hoe verdrietig is dat? Dat zijn verhalen die mij nog lang zullen bijblijven.”

alpes-d'huez-doetinchem-fluit tweewielers
Denise Helmink

Bijzondere donatie

Zelf had Denise het ook moeilijk. “Vlak voordat ik de berg opging, kreeg ik een enorme donatie. Het kwam van één van mijn vaste klanten uit de kapsalon. Hij had al drie keer kanker gehad en vond het zo bijzonder dat ik dit deed voor mijn oma dat hij besloot flink te doneren. Toen moest ik ook wel even slikken. Speciaal voor hem ben ik nog een derde keer omhoog gefietst.”

Ze kijkt dan ook met een heel speciaal gevoel terug op haar prestatie. “Ik heb ‘m drie keer gefietst. Eén keer op snelheid, één keer met pijn en moeite en een derde keer vol plezier. En natuurlijk voor mijn lieve oma. Het is zo bijzonder allemaal, ik kan het bijna niet omschrijven. Iedereen komt daar met een eigen verhaal, maar toch ben je met z’n allen één. Ooit ga ik het nog eens doen!”

alpes-d'huez-doetinchem-fluit tweewielers
Denise Helmink

Extra speciaal

Dat ze met dit bijzondere verhaal ook nog een fiets cadeau heeft gekregen van Fluit Tweewielers maakt het extra bijzonder. “Ik wilde heel graag mijn verhaal delen, juist omdat het zoveel indruk op mij heeft gemaakt. Dat het ook andere mensen raakt én dat ik daarmee ook nog een fiets heb gewonnen, maakt het natuurlijk helemaal fantastisch”, aldus Denise.

Fluit Tweewielers

4,8
(144)

Plakhorstweg 12, 7008 AT Doetinchem

Nu geopend

Meer informatie

Fluit Tweewielers

4,8
(144)

Plakhorstweg 12, 7008 AT Doetinchem

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doetinchemmer van de Week

Ga naar “Christiaan (29) verhuisde naar de VS: ‘Een nuchtere Achterhoeker met een Amerikaans accent!’”

Christiaan (29) verhuisde naar de VS: ‘Een nuchtere Achterhoeker met een Amerikaans accent!’

Ga naar “Doetinchemmer Hans (35) reviewt allerlei toffe bordspellen: ‘Mijn baan is ook mijn hobby’”

Doetinchemmer Hans (35) reviewt allerlei toffe bordspellen: ‘Mijn baan is ook mijn hobby’

Hans Spellenwijs
Ga naar “Wil je lezen! 7 x deze Doetinchemmers doen allemaal iets goeds voor een ander”

Wil je lezen! 7 x deze Doetinchemmers doen allemaal iets goeds voor een ander

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Informatiebeheer”

Medewerker Informatiebeheer

 • Waterschap Rijn en IJssel
 • Fulltime
Ga naar “Service Technicus”

Service Technicus

 • Continu Professionals
 • Fulltime