Annemijn (37) verhuisde met haar gezin én schoonouders naar de Achterhoek: ‘We leven onze droom!’

Annemijn (37) verhuisde met gezin én schoonouders van Alkmaar naar de Achterhoek | Foto: Eigen beeldmateriaal

Leven op een boerderij met oneindig veel ruimte, huppelende diertjes, een man in een houthakkershirt en rondrennende kids in kleurrijke overalls. Als echte stadse droomde de 37-jarige Annemijn van dit idyllische bestaan. In november 2021 werd deze droom werkelijkheid en verhuisde ze met haar gezin én schoonouders naar de Achterhoek: ”Als we gaan, dan gaan we met z’n allen!”

De langgekoesterde wens van de Alkmaarse ging in de coronatijd in vervulling, maar de kriebels om te verhuizen naar de Achterhoek borrelde al eerder op. ”Door de campingbezoekjes in Lochem is de Achterhoekse omgeving ons allesbehalve onbekend. Het plan om het stadse leven achter ons te laten en te verhuizen naar de andere kant van het land kwam steeds vaker ter sprake. Ook door de pandemie stelden we onszelf de vraag: ‘Wat willen we nou eigenlijk écht?’ Toen we de laatste keer op de camping stonden en we met z’n allen Funda aan het afstruinen waren naar hét droomhuis in de Achterhoek, wisten we genoeg: we gaan ervoor!”

Niet alleen met haar man Matthijs (40) en drie dochters Fien (11), Juul (9) en Sijtje (3) zou Annemijn haar droom najagen. Ook de ouders van manlief kozen voor het Achterhoekse avontuur. ”Als we gaan, dan gaan we met z’n allen.”

Oude boerderij omtoveren tot woonhuis

Na een flinke huizenjacht stuitte de familie op een oude boerderij, aan de voet van de heuvels van het Bergherbos. ”Een woning met gigantisch veel ruimte, maar waar ook nog ontzettend veel aan verbouwd moest worden. Die uitdaging zijn we aangegaan. Opa en oma zullen het originele woonhuis betreden en wij gaan ‘de Deel’ omtoveren tot woonhuis. Tot die tijd leven we gezellig in een containerwoning.”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen >

Dierbare plek achterlaten

Om achtergebleven familie en vrienden op de hoogte te houden van hun Achterhoekse verhuis-en klusavontuur, startte Annemijn een Instagrampagina: het Nieuwe Nest. ”Het is een kijkje in ons leven: onze plannen, de voortgang en hoe het met ons gaat.” Annemijn omschrijft het avontuur dan ook als een enorme rollercoaster. ”We namen afscheid van een dierbare stad waar we allebei zijn opgegroeid en ons leven hebben opgebouwd. Waar ons huis een thuis was en waarvan we nooit hadden gedacht dat we het zouden verlaten. In Alkmaar hebben we intens geleefd, maar ik besef mij ook dat ‘intens genieten van het leven’ in mij en ons gezin zit. Wij nemen het overal mee naartoe, waar we ook zijn.”

Ik vraag mij soms af: hebben we wel de goede keuze gemaakt?

Het is wennen, een nieuw leven op een nieuwe plek. Ook voor de dochters van Annemijn en Matthijs. ”Driekwart jaar geleden hebben we de keuze gemaakt om te verhuizen. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor ons allemaal. De kinderen hebben niet om deze verhuizing gevraagd, maar wij vragen wel al hun flexibiliteit. Als moeder doet het zeer om te zien dat je kinderen het soms zwaar hebben. Natuurlijk vraag ik mij dan af of we wel de goede keuze hebben gemaakt. We proberen de meiden zo goed mogelijk te begeleiden en te helpen, maar één ding is zeker: het heeft tijd nodig. We zijn supertrots op hoe ze met vertrouwen weer in een nieuwe wereld stappen. Kleine stapjes zijn ook stapjes.”

Tekst gaat verder onder de Instagrampost >

Geen karakteristieke binnenstad, wel tijd voor elkaar

Ondanks de spannende stap had de familie het voor geen goud willen missen. Maar het grootste verschil tussen Alkmaar en de Achterhoek? Daar weet Annemijn direct een antwoord op. ”De Doetinchemse binnenstad is misschien niet zo karakteristiek als Alkmaar, maar hier neemt wel iedereen de tijd voor elkaar en wordt er spontaan een praatje gemaakt in supermarkt. Ook heeft de Achterhoekse natuur mijn hart gestolen. Hoe tof is het dat we hier nu gewoon wonen? Om samen dit avontuur te beleven met mijn man, kinderen en schoonouders voelt als pure rijkdom. Waar zij zijn, ben ik thuis.”

We leven onze droom!

Er moet nog veel gebeuren, maar tussen de verbouwplannen door geniet de familie van de de klusjes op het erf, het maaien van de velden, het puinruimen en alle andere momenten in de buitenlucht.”Terwijl mijn man en schoonvader klussen, bekommeren mijn schoonmoeder en ik ons over de moestuin, springen de kids in hun kleurrijke overalls op de trampoline en rennen de honden over het terrein. We leven nu écht onze droom!”

Ook interessant:

Meer in deze categorie

Doetinchemmer van de Week

Ga naar “Bijzonder! Doetinchemse Juliet (15) schrijft boek over overleden broer en zusje”

Bijzonder! Doetinchemse Juliet (15) schrijft boek over overleden broer en zusje

Ga naar “Christiaan (29) verhuisde naar de VS: ‘Een nuchtere Achterhoeker met een Amerikaans accent!’”

Christiaan (29) verhuisde naar de VS: ‘Een nuchtere Achterhoeker met een Amerikaans accent!’

Ga naar “Doetinchemmer Hans (35) reviewt allerlei toffe bordspellen: ‘Mijn baan is ook mijn hobby’”

Doetinchemmer Hans (35) reviewt allerlei toffe bordspellen: ‘Mijn baan is ook mijn hobby’

Hans Spellenwijs

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Blazer € 29,99”

Blazer € 29,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Sales Representative”

Sales Representative

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Accountmanager”

Accountmanager

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?

 • Stichting Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “klantenservice medewerker”

klantenservice medewerker

 • Randstad
 • Fulltime