Diëtist Anneleen: ‘De meeste voldoening haal ik uit de succesverhalen’

Door Eline Doldersum 5 januari 2018

Als klein meisje wist ze al dat ze diëtist wilde worden, op haar 21e startte ze haar eigen praktijk en sinds kort heeft ze zelfs iemand in dienst. De 26-jarige Anneleen Visser gaat als een speer. “Ik had vijf jaar geleden ook niet durven dromen dat het zo’n succes zou worden!”

“Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in voeding. Als kind was ik best een beetje stevig, dus mijn moeder leerde mij al op jonge leeftijd om bewuste keuzes te maken. Ik vond het ook leuk om ermee bezig te zijn. Zó leuk dat ik er uiteindelijk mijn beroep van heb gemaakt”, vertelt Anneleen terwijl ze een kop thee inschenkt.

Er brandt een kaarsje, er staan bloemen op tafel en de muren van haar praktijk zijn versierd met kleurrijke schilderijen. “Die huiselijke sfeer vind ik heel belangrijk. Mensen gaan vaak niet naar een diëtist omdat ze het leuk vinden. Door het creëren van gezelligheid hoop ik mensen iets meer op hun gemak te stellen als ze hier binnenstappen.”

Toekomstdroom

Een praktijk die inmiddels alweer vijf jaar bestaat. “Op het moment dat ik afstudeerde was het heel moeilijk om een baan te vinden als diëtist. Aangezien het mijn droom was om een eigen praktijk te beginnen, ben ik in het diepe gesprongen. Doodeng! Dat het zo’n succes zou worden had ik dan ook echt niet durven dromen.”

Zo succesvol dat de Doetinchemse genoodzaakt was om er een diëtist bij aan te nemen. “Ik móest wel. Ik had bijna geen vrije tijd meer over. We doen het nu met z’n tweeën, waardoor ik ook weer ruimte krijg voor andere dingen. Zoals het geven van voorlichtingen en brainstormen over een eventuele tweede locatie. Dat is wel echt een toekomstdroom.”

anneleen-visser-dietist-doetinchem-2
Anneleen Visser

Succesverhalen

De meeste voldoening haalt Anneleen uit de succesverhalen. “Ik weet nog dat er vorig jaar een dame bij mij binnenkwam met ernstig overgewicht en hartproblemen. Ze had zware medicatie en kon tijdens een middagje winkelen met haar dochters nog nét het volgende bankje halen. Ze zat er helemaal doorheen.”

“En nu? Nu is 30 kilo lichter, heeft ze geen medicatie meer nodig en loopt ze elke dag een uur op de loopband. Fantastisch toch? Voor haar was ik de strohalm waar ze zich nog nét aan vast heeft kunnen klampen. Ze was mij zo dankbaar dat ik onlangs een enorme bos bloemen van haar kreeg. Dát is waar je het uiteindelijk voor doet … mensen helpen!”

Tips voor het nieuwe jaar

Nu het nieuwe jaar is begonnen, de goede voornemens je om de oren vliegen en de praktijk van Anneleen steeds voller stroomt, heeft ze nog een paar handige tips voor jullie. “Je hoeft het roer vaak niet drastisch om te gooien, want júist kleine veranderingen zijn makkelijker vol te houden en maken een groot verschil.”

  • Drink minder koffie
  • Vervang frisdrank voor drankjes zonder suiker
  • Laat extraatjes als chips, koekjes of chocola weg
  • Pak iets vaker de fiets
  • Kies een sport die je leuk vindt om te doen

Meer verhalen lezen van Doetinchemse ondernemers? Lees dan hier het inspirerende verhaal van fotograaf Valerie of laat je verblijden door de ontbijtservice van Gea.

adv.