Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tekenen en kleuren: 5 x het wapen tegen corona volgens Achterhoekse kinderen

Door Kelly Heerink 31 maart 2020

De Doetinchemse Kirsten Lucie te Kaat (45) keek in de Facebookgroep Coronahulp Achterhoek en zag dat veel mensen hulp aanboden. “Zoals boodschappen doen en taxi rijden en ik dacht direct; wat kan ik doen?” 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Ze geeft normaal gesproken tekenles in wijkcentrum De Zuwe én zogeheten ‘masterclasses’ op de basisschool. Al gauw bedacht ze een wedstrijd waarin ze kinderen opriep de remedie van het coronavirus te tekenen. “In de hoop dat er twee of drie kinderen zouden reageren, maar ik heb al meer dan tien tekeningen online ontvangen”, vertelt ze enthousiast.

Kinderen bekijken het reëel

Anders dan de verwachting van Kirsten Lucie, zijn de kinderen heel reëel. “Zo dacht ik aan superhelden of ruimteschepen, maar vooral het advies van het RIVM zoals handen wassen, afstand houden en denken aan elkaar is wat ik het meest terugzie in de tekeningen.” Ook zien kinderen wel wat in een prikje tegen het virus.

Bekijk alles op YouTube

Meer weten? De kunstenares legt alles uit, tekent voor en laat voorbeelden van kunstenaars zien in video’s op YouTube. Overigens mag iedereen meedoen, denk bijvoorbeeld ook aan tieners of mensen met een verstandelijke beperking. Alle ingezonden tekeningen komen terecht in online albums.
Tot slot vroegen we natuurlijk nog even naar de hoofdprijs. “Een pakje stiften en eeuwige kleurrijke roem”, aldus Kirsten Lucie. 😉

Bekijk hieronder de video en swipe naar rechts voor vijf uitgelichte tekeningen: 

Dena (12 jaar)

Super goed gedaan Dena! Klopt het dat jij 12 bent? Hou de facebookpagina in de gaten en kijk op 3 april naar de online tekenles..

Posted by Kirsten Lucie on Tuesday, 24 March 2020

Kyan (9 jaar)

Kyan 9 jaar

Posted by Kirsten Lucie on Wednesday, 25 March 2020

Tess (12 jaar)

Tess gisteren 12 jaar geworden!! Een heel mooie inzending! Hou de facebookpagina in de gaten en kijk op 3 april naar de online tekenles..

Posted by Kirsten Lucie on Tuesday, 24 March 2020

Marcel (9 jaar)

Posted by ‎وجيه سوسان الزغتيتي‎ on Sunday, 29 March 2020

Loïs (10 jaar)

Loïs 10 jaar. Hele mooie en goede tekening! Je hebt de aarde in 2 stukken verdeeld en de ene is gezond en de andere is ziek. Er staan goede tips bij!

Posted by Kirsten Lucie on Monday, 30 March 2020

Misschien wil je dit ook lezen:

Zo houd je het gezellig: 7 x thuislestips van meester Simon

Thuis je (school)werk doen, het is voor iedereen wennen. Zo ook voor kinderen, ineens zitten ze niet...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.