Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomervakantie Doetinchem 2019: dit is er allemaal te doen

Door Melisa Verheijen 18 juli 2019

Komende weken geen retourtje (of enkeltje) Frankrijk, Italië of Spanje in de planning? Helemaal niet erg, want in Doetinchem is deze zomer van alles te doen. Vakantie in eigen stad, hoe tof is dat? Een aantal leuke tips voor je op een rijtje. Aanvullen mag!

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Zomerfestival

kramen-zomerfestival-doetinchem

Het Zomerfestival staat weer voor de deur en dat betekent een boel gezelligheid in de stad. Op woensdag 24 juli struin je langs tientallen kraampjes. Koop een lekker geurtje, een nieuw zomerjurkje of een goed boek voor op vakantie. Op het Simonsplein en aan de Haburgerstraat vind je een braderie van wel vijftig kramen. En vergeet de PlayFountain niet! Een mobiele attractie dat zorgt voor veel waterpret. Het Zomerfestival is behalve op 24 juli ook op, 7 augustus en 21 augustus.

De Blije Markt

Blije Markt Doetinchem
Blije Markt

Kennen jullie de Blije Markt al? Deze markt bezoek je zondag 28 juli op de prachtige locatie van Markant Outdoorcentrum Gildeweg 7, net buiten Doetinchem. De Blije Markt is een puur, blij, gezellig, leerzaam en trendy evenement met vijftig blije en niet alledaagse ondernemers. Bezoekers kunnen workshops volgen, lezingen bijwonen, zich laten masseren, shoppen, in gesprek gaan met stichtingen en goede doelen en de jongste bezoekers kunnen hun hart ophalen bij de toffe kinderactiviteiten.

Bellenblaasdag in Het Land van Jan Klaassen

bellenblaas zomervakantie doetinchem 2019 unsplasg
Pixabay

Een spiksplinternieuw evenement bij Het Land van Jan Klaassen: Bellenblaasdag! Blaast jouw kleintje, neefje of buurmeisje de grootste, langste of meeste bellen in de bellen-battle? Dan maakt hij of zij kans op leuke prijzen. Genoeg geblazen? Dan maken ze een dansje in de bellen-disco. Dat wordt feest voor jong en oud! Dit doe je op 17 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. Have fun! 


Meer over Het Land van Jan Klaassen ontdekken?

Het Land van Jan Klaassen pretparken

GeopendHele dag

Gildeweg 6, Braamt

Bekijk meer:pretparken

Irish Night

Paddy’s presenteert zondag 18 augustus folkband Lad’s ’n Lassies tijdens Paddy’s Irish Night. Geniet van een driegangenmenu en livemuziek. Met folk traditionals als ‘Molly Malone’, ‘Finnegan’s wake’, ‘Drunken lullabies’ en ‘The Black Velvet Band’ staat Lads ’n Lassies garant voor een groot feest. De avond begint om 19.00 uur. Tickets: € 39,50 (exclusief drank consumpties). Reserveer via 0314 361090 of reserveer hier.


Meer over Paddy’s ontdekken?

Paddy’s restaurants en horeca

Gesloten11:30 - 01:00

Omdraai 1, Doetinchem

Bekijk meer:restaurants en horeca

Buitenfilm Festival

Buitenfilm Festival foto Jessica de Lepper
Jessica de Lepper

We kunnen 21, 22 en 23 augustus genieten van de mooiste films onder de sterrenhemel. Welke films er worden vertoond? De indrukwekkende documentaire Free Solo, de ontroerende film over vriendschap Green Book en de film die je gezien móet hebben Bohemian Rhapsody. De films draaien op verschillende locaties in Doetinchem. Je hoeft alleen je eigen stoel mee te nemen!

Roost bij de Villa

barbecue-unsplash
Unsplash

De perfecte zondagmiddag in het park met speciaalbieren, barbecue en live muziek. Trommel je vrienden op en ga met z’n allen naar het terrein van Villa Ruimzicht. De entree is gratis, dus dat betekent een extra drankje. Het event start om 15.00 uur en om 19.00 uur is het mooi geweest.


Meer over Hotel Villa Ruimzicht ontdekken?

Hotel Villa Ruimzicht hotels

GeopendHele dag

Ruimzichtlaan 150, Doetinchem

Bekijk meer:hotels

Stadsfeest

stadsfeest-doetinchem-outdoor-dancetour-5
Redactie indebuurt

Je eindigt de zomervakantie natuurlijk met een paar biertjes op het Stadsfeest dat plaatsvindt van 29 augustus tot en met 1 september. Het programma krijgen jullie nog van ons te goed! We kunnen al wel vertellen dat het net zoals altijd één groot feest wordt in de stad met een kermis voor het Stadhuis, een klassieke avond én dancetour bij de D-Toren (de kies/tand).

Stadsfeest Team (foto Roel Soer)

Mysterie opgelost: dit zijn de toppers die elk jaar zwoegen om het Stadsfeest op poten te zetten

Het is bijna vanzelfsprekend dat we elk jaar kunnen feesten op het Stadsfeest in Doetinchem, maar we...

Is er in de zomer meer te doen in Doetinchem?

Misschien zijn we een leuk festival of ander Doetinchems evenement vergeten? Laat het ons vooral weten, dan vullen we dit artikel aan.

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.