Video: deze spannende escape room speel je bij Stroombroek (en wij probeerden ‘m uit)

Aangeboden door Landal Stroombroek 23 december 2018

Iets leuks doen tijdens de kerstvakantie? Waag je dan eens aan de escape room bij Stroombroek. Een spannend spel waarbij we héél ver teruggaan in de tijd. Wij probeerden ‘m alvast voor jullie uit!

Escape room’s zijn hot! Overal in het land schieten ze als paddenstoelen uit de grond, maar wisten jullie dat je dit spannende spel ook gewoon bij Landal Stroombroek kunt spelen? Voorafgaand aan het spel worden wij ontvangen door activiteitenbegeleider Annerieke. Zij vertelt wat ons te wachten staat.

Het verhaal

Tijdens deze escape room gaan we terug naar de tijd toen er op de plek van Stroombroek nog een conservenfabriek stond. “Meneer Diepenbrock was de eigenaar van deze fabriek. Na zijn dood heeft hij een mysterieuze kist achter gelaten, alleen daarvan ontbreekt de sleutel. De deelnemers van de escape room gaan ‘Back in Time’ om de sleutel op te speuren en zo de schat te bemachtigen”, legt Annerieke uit.

Escaperoom - doetinchem (2)
Eigen beeld

Het spel

Het spel speelt zich af in de huiskamer van meneer Diepenbrock. Een gezellige kamer waar vrolijke muziek draait. Het voelt een beetje alsof je bij je opa en oma op visite bent. We kunnen natuurlijk niet in detail treden over de puzzels die je moet oplossen (want het is véél leuker om dat zelf te onderzoeken). Maar we kunnen je wel vertellen dat de puzzels goed in elkaar zitten en je moet zoeken op plekken waar je het totaal niet verwacht. Achter de schermen wordt via een camera meegekeken, dus mocht je er met je team echt niet uitkomen, dan geven ze door een microfoon mysterieuze aanwijzingen die je verder helpen.

Escaperoom - doetinchem (1)
Eigen beeld

Voor herhaling vatbaar

Team indebuurt was erg enthousiast over deze escape room. We zouden ‘m dan ook zeker aanraden aan andere liefhebbers. Het was dynamisch, uitdagend en we moesten ons hersenen af en toe flink laten raken om de oplossingen te vinden. Maar uiteraard zijn we ontsnapt, in 82 minuten en dát met zijn drieën. We hebben ons laten vertellen dat dit best een goede score is. “De meeste groepen weten te ontsnappen tussen de 70 en 90 minuten”, vertelt Annerieke. “Het spel is geschikt voor iedereen. En mocht het bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje wat moeizamer gaan, dan geven we gewoon wat meer tips.” Je speelt de escape room met maximaal 6 personen en je kunt ‘m ook cadeau doen aan de hand van een cadeaubon. Hoe leuk?!

Wil je het zelf proberen? We mogen één gratis sessie weggeven! Het enige wat je moet doen is even mailen naar [email protected] en ons vertellen met wie je zou willen gaan. De winnaar wordt op vrijdag 4 januari bekend gemaakt.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Landal Stroombroek. Meer over Landal Stroombroek ontdekken?

Landal Stroombroek vakantieparken

Nu openHele dag

Landweerswal 2, Braamt

Bekijk meer:vakantieparken

adv.