Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

LHBTheetje voor jongeren: een avond waar je helemaal jezelf kan zijn

Door Merle Hebing 12 februari 2020

Lesbisch, homo-, bi- of transseksueel: in deze tijd is jouw geaardheid steeds meer bespreekbaar. Steeds meer jongeren komen uit de kast en willen hier graag over praten. In het JC (jongerencentrum de Gruitpoort) kan dit binnenkort.

Door het JC worden veel activiteiten georganiseerd. Jongeren kunnen altijd terecht met vragen of problemen. Colin te Booij (24) en Florin Saalmink (17) vertellen alles over deze avond die zij organiseren.

LHBTheetje

Want is er wel genoeg te doen in Doetinchem? Colin, die stage loopt bij het JC, vroeg zich dit af. Hij mist plekken en groepen om dingen samen te doen en verhalen bij elkaar kwijt te kunnen. Colin studeert binnenkort af en lanceert daarom een heel gaaf project: LHBTheetje.

In de knoei

“Lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transseksuelen zitten vaak met een hoop vragen of zitten in de knoei met zichzelf” vertelt Colin. “En ik wil hen daar graag bij helpen.”
Samen met Florin is hij daarom LHBTheetje begonnen. “Je drinkt vaak en graag samen een theetje”,  vertellen de twee. “Oók homo’s en lesbiennes”, grinniken ze erachter aan. “Vandaar de naam: LHBTheetje.”

Lees verder onder de foto:

Colin en Florin. Eigen foto.

“Op het Ulenhofcollege ben ik zeer actief. Ik heb daar de GSA (Gender, Seksualiteit, Alliantie) opgericht. Via via ben ik aan Colin voorgesteld en hoorde ik over zijn ideeën”, zegt Florin. Colin: “Doordat Florin vanuit de middelbare scholen erbij betrokken is, hopen we dat meer jongeren hierover horen.”

Wanneer wordt dat theetje gedronken?

Op woensdag 26 februari is de eerste avond van LHBTheetje tussen 19.00 en 22.00 uur. De doelgroep: jongeren van 12 tot en met 18 jaar oud. De avond bestaat uit het kijken van twee films gericht op genderdiversiteit en het stellingenspel ‘duimpje omhoog en duimpje omlaag’.

Meer dan één avond

“Door de stellingen hopen we dat jongeren met elkaar gaan praten en zo elkaar kunnen helpen. Daarnaast willen we er ook achter komen wat jongeren nog meer zoeken rondom dit thema en of ze bereid zijn zelf iets te organiseren.” Als dat zo is, worden dit soort avonden misschien vaker georganiseerd.

Iedereen is welkom

“Het LHBTheetje moet uiteindelijk een veilige plek worden om over dingen te praten waar je het misschien met je omgeving niet over wilt hebben. Je moet jezelf kunnen zijn en daar trots op zijn!”, vertellen ze enthousiast.
Ben jij hetero? Ook dan ben je welkom. Misschien heb je wel een broertje die homo is en wil je daar meer over weten of heb je een vriendin die niet alleen durft te gaan. “Ga gewoon mee!”, roepen Colin en Florin in koor.

Lees ook:

Mega Piraten Festijn keert knallend terug naar Zelhem: Paul Elstak vervangt Jan Smit

Deze activiteit is afgelast in verband met het coronavirus.  Het Mega Piraten Festijn keert na ee...

adv.