Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! 9 x binnenkijken bij bijzondere gebouwen waar je normaal nooit komt

Door Kelly Heerink 11 september 2019

In de gemeente Doetinchem staan ongelofelijk veel mooie gebouwen waar je eigenlijk nooit binnen kunt kijken of zomaar naar binnen stapt. Goed nieuws: dit weekend kan dat wel! Tijdens Open Monumentendag gaan er heel veel deuren voor je open. Letterlijk en daardoor misschien ook wel figuurlijk. Wij hebben negen gebouwen voor je op een rijtje gezet.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Het landelijke thema van Open Monumentendag 2019 is Plekken van plezier. Dit wordt in de gemeente  Doetinchem gecombineerd met het regionale thema Wederopbouw.

De Catharinakerk

catharinakerk regenboogvlag doetinchem
Foto: Redactie indebuurt

Deze kerk is mooi van binnen en van buiten. De deuren staan vaak open, maar loop jij weleens naar binnen om te bezinnen, herdenken, voor een concert of een expositie?

De Muziekschool

muziekschool-doetinchem-facebook
Facebook: Muziekschool Oost-Gelderland

De Muziekschool aan de Bizetlaan is een gemeentelijk monument. Muziek maken staat zeker voor plezier – heb jij er vroeger blokfluit of een ander instrument leren spelen?

De Paskerk

Paskerk
Foto: Google Maps

‘Kom kijken, hoe meer mensen haar in hun hart sluiten, hoe meer en langer ze ‘van ons’ in Doetinchem is’, schrijft het bestuur. Kom je rond het hele uur, dan hoor je tijdens je bezoekje een orgelspel.

De St. Martinuskerk

Sint-Martinuskerk
Foto Wikipedia

De Wijnbergse St. Martinuskerk, het baarhuisje en de pastorie zijn gemeentelijke monumenten en het orgel is  een rijksmonument.

De Kruisberg

De Kruisvberg
Foto: Wikipedia

Laat je opsluiten in één van de oude kerkcellen in de voormalige gevangenis De Kruisberg. Tijdens Open Monumentendag kun je overigens alle monumentale gebouwen van dit mooie terrein bekijken.

De Stoomtimmerfabriek in Wehl

Op de gevel staat groots Stoom Timmer Fabriek, maar naast de timmerwerkplaats was er in het souterrain ook nog een maalderij, fietsenmakerij en een boerderij. Later kwam er een zagerij bij. Dit weekend wordt er dan ook gezaagd.

Boerderij De Negelaer

Posted by De Negelaer Creatief on Sunday, 4 December 2016

Deze historische boerderij heet De Negelaer maar wordt in de volksmond ook wel De Negelder genoemd. Deze laatste naam komt voor op de oude kadastrale kaarten. Het is een rijksmonument, net als de schuur die erachter staat.

Graansilo Wehl

Posted by Graansilo Wehl on Monday, 23 May 2016

De graansilo van Wehl heeft een belangrijke rol vervuld voor de landbouw.

De Sint Augustinuskerk in Gaanderen

Sint Augustinuskerk
Foto: Google Maps

De St. Augustinuskerk in Gaanderen is een gebouw in de typische wederopbouwstijl. Eenvoudig en sober, maar met fraaie details, vooral in het metselwerk.

Meer, meer, meer!

Als je wil weten welke deuren nog meer openstaan, hoe laat je overal naar binnen kan of meer informatie wil over de genoemde parels? Lees dan het hele programma voor onze regio.

Lees ook:

IJsselkade

Een vleugje nostalgie: 5 x waanzinnig mooie beelden van het Doetinchem van vroeger

Bij indebuurt Doetinchem houden we jullie altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in onze...

Prachtige beelden: toen er nog trams reden in Doetinchem

Unieke beelden: zo ziet de toren van de Catharinakerk er van binnen uit

Doetinchem in oorlogstijd: verhalen, beelden én modelbouw over de oorlog

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.