Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heerlijk d’r op uit: 11 x fiets-, skeeler- en wandelroutes rondom Doetinchem

Door Pim Gerritzen 20 mei 2020

De temperaturen stijgen tijdens Hemelvaartsdag maar liefst tot boven de 25 graden! Kortom: heerlijk weer om eropuit te trekken. Natuurlijk wel op veilige afstand van elkaar. Je kunt tijdens Hemelvaartsdag veel doen in Doetinchem, maar heb je meer inspiratie nodig? Wij selecteerden 11 fiets-, skeeler- en wandelroutes rondom Doetinchem voor je.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Fietsen langs de wijngaarden

wijnproeverij-doetinchem-wijngaard-duetinghem-838
Facebook: wijngaard

We trappen af met de Wijnroute . Dat klinkt al direct als muziek in de oren toch? Genietend van de mooie kenmerkende natuurlijk in de Achterhoek fiets je langs drie wijngaarden én een wijnboerderij. Let op: je bent wel even aan het fietsen! Maar met een lekker glas lokale wijn een fijn lentezonnetje en goed gezelschap is dat zo erg nog niet.

Rondom Doetinchem

Emoji-quiz
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Tijden de fietsroute Rondom Doetinchem verken je op je stalen ros onze stad en de omgeving van Doetinchem. Via het stadscentrum fiets je richting Terborg een Gaanderen om via Stroombroek weer voldaan terug te keren naar huis. Geniet van het Achterhoekse landschap en neem eens een kijkje bij het Stadsmuseum of ga shoppen bij een van de vele Doetinchemse ondernemers!

Achterommetje(s)

kasteelkelder
Eigen foto

Zin in een mooie fietstocht, maar geen zin om uren van huis te zijn? Deze fietstocht is zadelpijnproof en laat je toch genieten van al het moois dat onze stad en de omgeving te bieden heeft. Het Achterommetje is er in twee varianten. De ene is slechts 19,5 kilometer lang en voert onder andere je langs de Kruisbergse bossen en Kasteel Keppel. Wil je ook nog Kasteel de Kelder meepakken? Ga dan voor het Achterommetje Hummelo.

Warm en Ziek op de fiets

dru cultuurfabriek - ulft
Google maps

De naam doet weinig goeds vermoeden, maar niets is minder waar. Bij deze fietstocht ontdek je namelijk de buurtschappen Warm en Ziek in de gemeente Oude IJsselstreek. De tocht voert je onder meer langs Ulft en natuurlijk onze eigen stad. Kortom: een mooie kans om onze omgeving te verkennen.

Kerkenpaden over de grens

Oké.. Deze fietsroute is niet in Doetinchem, maar hij is te mooi om links te laten liggen. Via deze route ontdek je bijzondere gebouwen als Huis Wisch in Terborg, De Moezeköttel en het in Duitsland gelegen Kasteel Wasserburg Anholt.

Skeelerroute voor beginners

skeeleren
Foto ter illustratie: Pixabay

Riempjes goed vast? Bescherming om? Dan is het tijd om een heerlijk rondje te skeeleren. Heb ja al een tijdje niet meer op de skates gestaan? Dan is deze beginnersroute door Doetinchem echt iets voor jou! In slechts 14,7 kilometer verken jij al suizend over het asfalt de omgeving van Doetinchem. 

Koekendaal vanaf het asfalt

Foto: Nicole Mijnen
Foto: Nicole Mijnen

Heb je het skeeleren ook HE-LE-MAAL te pakken? Dikke kans dat je dat meerdere favoriete skeelerroutes hebt! Nicole Mijnen uit Westendorp maakt er een sport van. Met een beetje hulp van haar hebben we twee hele fijne skeelerroutes rondom Doetinchem weten te vinden.

Een onverwacht slotakkoord

Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Herbeleef de laatste oorlogsmaanden in Doetinchem met de wandelroute Een onverwacht slotakkoord. Deze route brengt je langs verschillende plekken die een rol van betekenis speelden in de oorlog. Wil je nóg meer weten over de Tweede Wereldoorlog in Doetinchem? Loop dan de indebuurt bevrijdingswandeling.

Lekker lokaal

Foto: Ivo Stokman

Een van de wandeltochten die bovenaan ons lijstje staat is de route Het Onland – De Slangenburg. Je start – je raadt het al-  bij Het Onland en loop langs de abdij, het kasteel, de landschapstuin en de familiebegraafplaats. Trek wel je stevige wandelschoenen aan, de tocht is namelijk 13 kilometer lang. Lees hier meer over de route. 

Routes voor jong en oud

koekendaal-doetinchem
Facebook

We sluiten het lijstje af met Natuurpark Koekendaal. Dit stukje natuur ligt tussen Doetinchem en Gaanderen in het gebied van de Wrange. Er zijn wandelroutes van 10, 15 en 45 minuten te volgen én er is van alles te doen voor de kleintjes. Fijn!

Lees ook:

Levenspadwandeling

De Levenspadwandeling: ‘Soms lijkt het antwoord simpel, maar ligt er iets groters achter’ 

Toen Jan Willem Koch (58) het landgoed opreed vanwege het interview in het Koetshuis Slangenburg ove...

Me, my mountainbike and I: de Achterhoek door de ogen van fietsende hobbyfotograaf Paul

Dat Doetinchemmer Paul Rijksen prachtige foto's maakt op mooie plekken in binnen- én buitenland, wis...
koetshuis-slangenburg-doetinchem

Na een wandeling in de Slangenburg móét je hier zeker op de koffie

Na een wandeling in het Slangenburgse bos zijn wij dankbaar dat de koffie klaarstaat in het Koetshui...
Levenspadwandeling

Gezond uit: unieke wandeling door de bossen van landgoed Slangenburg

Het is zomer! Dagelijks genieten we van heerlijk weer, maar ben je de terrasjes onderhand een beetje...

 

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.