Waarom we allemaal naar A Christmas Carol in het Amphion moeten

Door Melisa Verheijen 12 december 2018

Voor deze Achterhoekers is kerst dit jaar wel heel bijzonder, zij kruipen tijdens de voorstelling A Christmas Carol in de huid van een gezin dat elk dubbeltje moet omdraaien. De klassieker kent iedereen wel, maar MPG voert ‘m in het Amphion uit in een nieuw jasje. 

“Deze familievoorstelling geeft het instant kerstgevoel”, vertelt Thijs (29) die in de rol stapt van Peter Cratchit. “Beter kun je de feestdagen niet inluiden”, vullen Elaine (31) en Rozan (16) aan. De drie MPG’ers spelen in het stuk de kinderen van Maarten (43) en Suzanne (33). Op de planken heten vader en moeder Emily en Bob Cratchit. Echt moeite om over te komen als een hecht gezin hoeven ze niet te doen. “We hebben een goede band en heel veel lol samen. Toch jongens?”, vraagt Suzanne nog even aan haar ‘kinderen’.

Scrooge

Voor de mensen die nog nooit van A Christmas Carol hebben gehoord, de musical gaat over de bikkelharde Ebenezer Scrooge die op kerstnacht bezoek krijgt van drie geesten. Gaat er al een belletje rinkelen? De geesten houden hem het verleden, heden en mogelijke toekomst voor.

Emotioneel én grappig

“In de voorstelling komt het contrast van arm en rijk naar voren. Wij spelen dus het arme gezin waarvan onze vader voor Scrooge werkt. Ons broertje Tim Cratchit, gespeeld door Bob (13), is in het verhaal ernstig ziek”, legt Elaine uit. Wat verdrietig allemaal! “Er zitten inderdaad emotionele stukken tussen, maar over het algemeen is het heel grappig”, verzekert Maarten ons.

A Christmas Carol MPG Amphion Doetinchem 2 (klein)
Redactie indebuurt

Family tree

Als we vragen wat hun favoriete nummer is om te zingen tijdens de show, zijn de spelers het unaniem met elkaar eens: Family Tree. Een emotioneel nummer waarbij er tijdens de repetitie zelfs tranen werden gelaten. Voor Rozan extra beladen. “Dit lied werd gedraaid tijdens de begrafenis van mijn opa, dus dat was wel even slikken. Hoewel het een verdrietig nummer is, kunnen we met z’n allen echt genieten van het zingen.”

De verbondenheid van deze theaterfamilie spat er vanaf. Welke boodschap halen jullie uit het stuk? “Genieten van de kleine dingen”, zegt Suzanne vastbesloten. “Kerst hoeft helemaal niet zo bombastisch te zijn met een grote kalkoen en veel cadeautjes onder de kerstboom. Als je elkaar hebt, dan is het goed. Liefde is niet te koop.”

Omdat A Christmas Carol een jubileumvoorstelling is, kosten de kaartjes dit jaar €17,50 en haal je via de website van het Amphion. De tickets voor zaterdag 22 december zijn nog beschikbaar. Check voor een kijkje achter de schermen de vlogs van Rozan!

chippendales-doetinchem-amphion-indebuurt-2

Amphion is op zoek naar een nieuwe slogan, denken jullie mee?

Amphion heeft zichzelf drie keer 'Beste theater van het jaar' mogen noemen, helaas ging de eer dit j...

Meer over

Doen Getipt

adv.