Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Superhandig: Buurtapp Nextdoor lanceert een interactieve hulpkaart

Door Kelly Heerink 25 maart 2020

Misschien gebruikte jij de Buurtapp Nextdoor al, maar nu heeft de app deze Hulpkaart gelanceerd, naar aanleiding van alle hartverwarmende oproepen en hulp die al op het platform werden geplaatst.

Met deze kaart kun je nu nóg makkelijker hulp bieden of bepalen bij wie wie je terecht kan als jijzelf, je moeder of je oma een hulpvraag heeft. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen of op kinderen passen.

Buren helpen elkaar massaal

In de eerste week van sociaal isolement zag Nextdoor bewoners uit meer dan 6700 buurten (landelijk) hulp aanbieden. Zo is het gebruik van het woord ‘boodschappen’ met 8000% gestegen en het woord ‘hulp’ met 500%. Daarnaast zijn er tien keer zoveel groepen aangemaakt en hebben meer dan 3.000 mensen de flyer gedownload die ze bij hulpbehoevenden in de brievenbus kunnen doen om hulp aan te bieden.

Voor buren én zorginstellingen

Tegelijkertijd kunnen medewerkers die werken bij bijvoorbeeld zorginstellingen zoals Schavenweide, Den Ooiman of een 24-uurszorg voorziening van Zozijn werken met deze kaart inschatten waar lokaal hulp wordt aangeboden. Om zo ook bewoners en cliënten met hulpvragen weer verder te helpen.

Houd je wel aan de regels

Nextdoor benadrukt wel dat wanneer je besluit te helpen, je je moet houden aan de regels van het RIVM. Zo breng je jezelf én de ander niet in gevaar. Houd dus anderhalve meter afstand. Je kunt contact vermijden bijvoorbeeld de boodschappen bij de voordeur te zetten en aan te kloppen of een appje te sturen.

Misschien wil je dit ook lezen:

Zo steken Doetinchemmers ouderen een hart onder de riem

Fakkels, ontroerende muziek en gezwaai: op Facebook kwam een hartverwarmend filmpje met een actie bi...

Meer over

Getipt Nieuws

adv.