Zien: zo ging een toneelvoorstelling in Amphion er vroeger aan toe!

Door Eline Doldersum 18 april 2018

Van Tineke Schouten, Freek vonk tot aan de Chippendales: in het Amphion is altijd wel iets te beleven. Tóch stonden er jaren geleden hele andere artiesten op de planken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Doetinchemse toneelvereniging!

Deze Doetinchemse vereniging werd opgericht in het jaar 1936. Sindsdien was het Achterhoekse talent niet meer te stoppen. Meerdere malen per jaar verrasten ze het Doetinchemse publiek met optredens variërend van detectives, komische voorstellingen tot goede toneelstukken.

Voor ons plezier

Dit getalenteerde gezelschap startte in de Sociëteit (een culturele ontmoetingsplaats in Doetinchem), maar waren niet veel later ook te bewonderen in het Amphion. Altijd met evenveel plezier, vandaar ook de naam Voor Ons Plezier (VOP).

Kijk je mee?

Om je een klein idee te geven van hoe ze jaren geleden in Doetinchem op het podium stonden: een kleine video van VOP gemaakt in de jaren 80. Je kunt ‘m uiteraard doorspoelen!

Historie van de toneelvereniging

Wil je nou meer weten over de historie van de VOP, de uitvoeringen en de overstap van de Sociëteit naar het Amphion? Dan kun je morgen bij de Kruisberg luisteren naar het verhaal van Jan Terbeek (te zien rond de 38e minuut in de video). De avond start rond 20.00 uur.

Toen het Amphion nog op een heel andere plek stond

adv.