Oegandese ster Maurice Kirya komt naar Doetinchem!

Door Melisa Verheijen 11 juli 2018

Je hebt misschien nog nooit van hem gehoord, maar in Oost-Afrikaanse landen kan hij niet over straat lopen zonder dat mensen met hem op de foto willen. Maurice Kirya (33) uit Kampala is zanger en acteur en treedt 14 juli op in het Nieuwe Dijkhuis.

Wat deze beroemdheid in ons stadje doet? Zijn vriendin Lisa woont in Doetinchem en ze hebben vorige maand samen een dochtertje gekregen: Sienna. Hij trad een paar weken geleden al op bij Wim’s muziekkelder waar hij de luisteraars ontroerde met zijn stem.

Wim’s Muziekkelder

“This is my first time playing in the Netherlands.” Het is een droom die uitkomt voor de zanger om op zo’n fijne plek te spelen waar muziek nog echt om muziek draait.

Nieuwe Dijkhuis

Zijn tweede show zit er al snel aan te komen. Zaterdag 14 juli om 20.00 uur kun je deze sympathieke man bewonderen. “Deze zanger verdient een volle zaal”, laat Wim van Wim’s Muziekkelder weten. Wil jij hier bij zijn? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Een kaartje kost €10,- en koop je bij Wilm’s Muziekkelder of reserveer je via [email protected].

Nze Ani?

Kom alvast in de stemming met Nze Ani? Het nummer dat hij dit jaar heeft uitgebracht. Wij hebben geen idee waar hij over zingt, maar het klinkt prachtig! Luister maar:

Het Nieuwe Dijkhuis theaters

Burg. Van Nispenstraat 19-21 , Doetinchem

Bekijk meer:theaters

Meer over

Doen Getipt