Hier scoor je een carnavalsoutfit voor een prikkie

Door Melisa Verheijen 8 november 2017

Tof! Speciaal voor mensen die niet elk jaar tientallen euro’s willen uitgeven aan een nieuwe carnavalsoutfit is er op de 11e van de 11e een carnavalsmarkt voor tweedehands carnavalskleding bij Café Kafé. 

Het duurt nog eventjes, maar de echte carnavalsvierder bedenkt nu al in wat voor pakje hij zich dit seizoen zal hijsen. Wordt het een Pipi Langkous, Fred Flinstone of toch een Obelix kostuum? Op de carnavalsmarkt is er zaterdag genoeg te kiezen.

Zacht prijsje

Leden van carnavalsvereniging De Umdraeyers kwamen op het idee door hun overvolle zolders met carnavalskleding. Carnavalisten krijgen op de markt de mogelijkheid hun collectie uit te breiden. “Er kan kleding geruild worden, maar ook gekocht worden voor een zacht prijsje. Zo heb je een carnavalsitem voor twee, drie euro”, vertelt de vice voorzitter van De Umdraeyers, Bram Huntink.

Opening carnavalsseizoen

Op de 11e van de 11e is de officiële opening van het carnavalsseizoen. Om dit te vieren treden vanaf 19.30 uur Tonny Magendans, Martijn Te Kampe en dweilorkest De Alles Went Band op in Café Kafé. “Ook de nieuwe Stadsprins van Leutekum wordt deze avond gekozen. Wie het is geworden blijft strikt geheim tot het carnavalsgala op 13 januari in Schouwburg Amphion.”

Goed doel

De markt duurt van 17.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via [email protected]. De onverkochte kleding die achterblijft, wordt geschonken aan de Stichting Mini Manna in Doetinchem.

Café Kafé cafés

Nu gesloten13:00 - 01:00

Korte Kapoeniestraat 6, Doetinchem

Bekijk meer:cafés

Meer over

Doen Getipt