Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groep ouderen en jongeren zitten 72 uur op elkaars lip in de Gruitpoort

Door Kelly Heerink 16 oktober 2019

Zes jongeren (tussen pakweg 16 en 26 jaar) en zes ouderen (65+) gaan de uitdaging voor een driedaagse Slowdate Overnight aan vanaf donderdag 24 oktober. Ze kennen elkaar nog niet en verschillen veel van elkaar.

Er zijn wel vaker ‘slowdates’, namelijk iedere eerste en tweede maandagmiddag van de maand. Jongeren en ouderen nemen dan de tijd om elkaar écht te leren kennen. Programmaleider Machteld van der Meij is heel benieuwd hoe dit grotere experiment verloopt dat geen vast programma heeft. “Ze kunnen niet om elkaar heen dus ik ben benieuwd hoe ze de tijd doorkomen en of het gezellig wordt. Misschien zijn er irritaties of ontstaan er juist bijzondere contacten.”

Overnachting

Of ze ook samen slapen? “Niet allemaal”, zegt Machteld. “De jongeren slapen op matrasjes in de Gruitpoort, de ouderen wordt het comfort van hotel Ruimzicht geboden.”

Opgeven kan nog

Ben jij avontuurlijk en lijkt dit jou ook wat? Aarzel dan niet langer en geef je dan vandaag of morgen nog op. Donderdag 17 oktober staat er nog een kennismaking op de planning.
De feestelijke afronding vindt plaats op zondagmiddag 27 oktober bij de Gruitpoort. Het programma duurt van 14.30 uur tot 16.00 uur.  Aanmelden kan via [email protected] onder vermelding van ‘Afronding Slowdate Overnight 27/10’. Entree gratis.

Lees ook:

Jacqueline

Jacqueline werkt al bijna 30 jaar bij de bieb die vrijdag 100 jaar bestaat

Jacqueline Terwijn (53) werkt al 29 jaar bij de bibliotheek in Doetinchem die een 100-jarig(!) jubil...


Meer over Gruitpoort ontdekken?

Gruitpoort

theaters

Geopend09:00 - 17:00

Hofstraat 2, Doetinchem

Bekijk meer:theaters

Meer over

Doen Getipt

adv.