Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frieda’s boek ‘Kapitein van mijn Geluk’ is veel meer dan een reisverslag

Door Kelly Heerink 10 september 2019

Ze gaat ons verlaten, maar haar boek ligt er! Kapitein van mijn Geluk van onze (oud-)gastredacteur Frieda Fennell (35). “Het verhaal gaat over mijn persoonlijke reis, met ’t zeilen als decor.”

Ze is er lang mee bezig geweest, aangezien ze bij terugkomst in 2017 zwanger was van haar zoontje die inmiddels 2,5 jaar oud is. Als we haar treffen, ontdekken we ook een bolle toet. “Vijf maanden”, zo verklaart levensgenieter Frieda. “Het boekproces lag driekwart jaar stil. Als je die focus eenmaal verlegt, is het lastig om ‘m weer op te pakken”, legt ze uit. “Maar toen ik meerdere keren hoorde ‘Frieda, waar blijft jouw boek nou?’, besefte ik dat het tè zonde was om het te laten liggen – dus ik ging weer aan de slag.

Puntjes op de i

De zeilreis maakte ze tussen 2014 en 2017 – een grote stap uit het drukke bestaan. “Eind 2018 schreef ik de laatste letter, alleen toen moest ik nog een uitgever vinden en startte het traject met de eindredactie. Toen alle puntjes op de i stonden en ik mijn boek in handen kreeg dacht ik, ja, ik ben er hartstikke blij mee.”

Het roer om

Tijdens haar reis gooide ze letterlijk het roer om. “Ook al waren mijn man Leon en ik al heel veel gewend qua reizen, hebben we drie jaar de tijd genomen om ons voor te bereiden en te bouwen aan onze droom; je weet alsnog niet waar je aan begint.” 

Ze voeren drie weken lang  over de wilde oceaan. “Op dat moment vallen alle normen en waarden overboord”, zegt ze. “En dan ontdek je pas ècht wie je bent.” Zo leerde ze omgaan met haar angsten. “Er was eigenlijk maar één manier: doorzetten. Je wordt namelijk op de proef gesteld door de natuur en moet overleven.” Het was alsof ze zichzelf afbrak maar ook weer opnieuw uitvond. “Bij terugkomst kreeg ik de vraag: ‘Hoe hielden jullie het uit samen?’, wat ik een rare vraag vind. Ons leven hing van elkaar af, we groeiden juist steeds meer naar elkaar toe en waren een team.”

Lees verder onder de foto

Frieda
Eigen foto

“Naast de obstakels aan boord kregen we een grote klap toen mijn schoonvader plots ernstig ziek werd en overleed. Daardoor hebben we onze reis abrupt moeten afbreken – koers wijzigen en grenzen verleggen.”

Kapitein van mijn Geluk

Frieda’s boek is geen gewoon reisverslag. Het gaat over haar zoektocht naar vrijheid, naar zichzelf, over het overwinnen van angsten en obstakels en het vinden van geluk. “Tijdens de reis leerde ik leven in het moment en met andere ogen te kijken naar ons westerse leventje.” 

Daarnaast gaat het boek natuurlijk over het aanmeren bij paradijselijke eilanden, over snorkelen met zeeschildpadden tussen koraalriffen en het vieren van het leven. “De uiteindelijke boodschap van mijn boek is dat je door bewust keuzes te maken je geluk kunt sturen.” 

Lees verder onder de foto

Frieda
Eigen foto

Deze boodschap wil Frieda met name overbrengen op vrouwen die ook een gezinsleven leiden. “Je hebt altijd een keuze wanneer je zelf het stuur pakt. Geluk is een state of mind.”

Kapitein van mijn geluk is sinds vandaag te koop via bol.com.

frieda-vertrekker-doetinchemmer-op-boot

Frieda reisde de wereld over en koos bij terugkomst voor Doetinchem

Frieda Fennell (34) zegde haar drukke baan op, verkocht haar huis in Den Haag en besloot met haar ma...

Levensgenieter Frieda is onze nieuwe gastredacteur

Binnenkijken bij gastredacteur Frieda: ‘Collect memories, alles in huis heeft een verhaal!’

Leuk volgens Frieda: ‘Ik lunch graag ergens achteraf!’

adv.