Films kijken onder de sterrenhemel? Het Buitenfilmfestival in Doetinchem komt er weer aan!

Door Eline Doldersum 13 juni 2018

Popcorn, wijn en een film op een megagroot scherm. Dát is het buitenfilmfestival in Doetinchem. Ook deze zomer kun je weer op heel veel toffe plekken in de stad neerstrijken voor deze grote openlucht bioscoop. We are in!

Een filmpje kijken met je lief, beste vriendin of grote broer op een warme zomeravond onder de sterrenhemel. Dat klinkt toch fantastisch? Het kan: van woensdag 22 tot zaterdag 25 augustus organiseert de Gruitpoort voor de 16e (!) keer dit toffe filmfeestje in Doetinchem.

Locaties Buitenfilmfestival

Tijdens dit vierdaagse festival kun je op verschillende plekken in de stad neerstrijken voor je favoriete film. Zo kun je een stoel uitklappen in het Amphionpark, aan de IJsselkade, bij Villa Ruimzicht of in het Canadapark. Op al deze locaties start de film om 21.30 uur.

Nou is het natuurlijk wel handig om te weten wélke films er draaien voordat je met je bak popcorn in het gras ploft. Ook dat hebben wij voor jullie uitgezocht. De volgende films worden gedraaid:

  • Amphionpark 22 augustus: Wind River
  • IJsselkade 23 augustus: Tulipani
  • Villa Ruimzicht 24 augustus: C’est la Vie
  • Canadapark 25 augustus: Hell or High Water

Gratis feestje

Net als voorgaande jaren is het Buitenfilmfestival helemaal gratis. Het enige wat je moet doen is je klapstoel, zitzak of kleedje meenemen (en goed gezelschap). Voor de rest wordt gezorgd. Wij noteren ‘m vast in de agenda voor deze zomer!

Gruitpoort theaters

Nu open09:00 - 17:00

Hofstraat 2, Doetinchem

Bekijk meer:theaters

adv.