Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit willen wij ook: 7 x supervette events die we in andere steden zagen

Door Indebuurt Doetinchem 7 juli 2019

Goed, in Doetinchem kunnen we ons prima vermaken met leuke evenementen. Maar af en toe worden we stiekem toch een béétje jaloers als we héle vette evenementen voorbij zien komen bij onze collega’s in andere indebuurt-steden. Dat willen wij ook!

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Obstaclerun Amersfoort

(Foto: Ietse Horneman / indebuurt Amersfoort)

Hardloopwedstrijdje? Prima, maar dan niet eentje met een saaie route. In Amersfoort hebben ze daar de allerbeste oplossing voor: een obstaclerun, dwars door de stad. Behalve een rondje rennen, klim en klauter je over gigantische opblaasbare obstakels. Heel leuk voor grote én kleine kinderen. Wij zien het wel zitten!

Chillen in je opblaasboot tijdens Breda Drijft

(Foto: Breda Drijft)

DIT IS VET! Het idee in een notendop: de hele gracht vol opblaasbootjes, overal muziekpodia en drijvende barretjes waar je aan kunt meren voor een lekkere dorstlesser. Klinkt als een goed feestje, toch? In Breda wordt het al een aantal jaar zeer succesvol georganiseerd. Een héél leuk idee waar we in Doetinchem van kunnen dromen.

Kaasfestival in Gouda

(Foto: indebuurt Gouda)

Zei daar iemand kaas?! Gouda en kaas onafscheidelijke vrienden van elkaar, en daarom wordt daar aan het einde van het kaasmarkt-seizoen een groot feest gehouden. Werkelijk alles staat dan in het teken van kaas: je kunt uit een extra uitgebreid assortiment aan kazen kiezen, er is een workshop Goudse kazen beschilderen, je kunt meedoen aan een kaasquiz en basisschoolklassen strijden om de titel KAASKLAS van Nederland. Als klap op de vuurpijl wordt de avond afgesloten met het feest SensationKaas. Nu willen wij natuurlijk niet beweren dat Doetinchem net zo’n band heeft met kaas als Gouda. Maar zeg nu zelf: een kazig feestje, dat ziet iedereen als trotse Nederlander toch wel zitten?

Teckeldag in Zoetermeer

(Foto: indebuurt Zoetermeer)

Ode aan de worsthond! Ieder jaar in mei komt heel teckel-minded Nederland én liefhebbers uit andere Europese landen naar Zoetermeer om daar de teckel te vieren. Zo’n vijfhonderd teckels, hun baasjes en andere fans genieten van een teckel-wandeling, de stormbaan, het teckel-diner en teckel-ijs (ja, echt: gemaakt van appelmoes en honing en een hondensnack als ijswafel). Vijfhonderd viervoetertjes bij elkaar, dat moet wel een snoezig gezicht zijn. Wij zien zo’n dag vol harigheid hier in Doetinchem ook wel zitten. Misschien dan geen teckeldag, maar een labradordag? Beagledag? We moeten natuurlijk wel een beetje origineel blijven.

Pizza- en Proseccorun in Leiden

Het leven draait om balans. Dus, als je je longen uit je lijf hebt gerend, mag je jezelf best trakteren op iets lekkers! In Leiden denken ze daar ook zo over en organiseerden ze de Pizza- en Proseccorun. Eerst ren je zes kilometer langs de prachtige singels van Leiden, bij de finish krijg je (je raadt het al) pizza en prosecco. Goede deal, denken wij zo.

Met z’n allen de kerstboom aansteken in Delft

(Foto: Henk Stakelbeek)

Kerst is één van de mooiste en gezelligste tijden van het jaar. Waarschijnlijk tuig jij ieder jaar wel samen met je familie de kerstboom op, maar wat nu als je dat eens met de hele stad kon doen? In Delft wordt ieder jaar een twintig meter hoge kerstboom op de Markt gezet, die wordt versierd met mega-ballen en een heleboel lichtjes. Op één avond in december verzamelt Delft zich om met z’n allen af te tellen tot de lichtjes aangaan. En dat is niet het enige: de hele binnenstad is bezaaid met kraampjes, warme chocomelk, glühwein, optredens en een heleboel gezelligheid.

De Nijmeegse Vierdaagse(feesten)

(Foto: ANP)

Kijk nou! Hoe gaaf zou het zijn als deze enorme stoet mensen vier dagen lang door Doetinchem zou trekken? Dat werkelijk iedere Doetinchemmer tijdens die week vrij zou nemen om of elke dag 30, 40 of 50 kilometer te wandelen óf om te feesten. Dat dan óók nog eens onze hele stad vol zou staan met podia en bars? Ja, wij willen ook wel zulke Vierdaagsefeesten zoals ze dat in Nijmegen hebben.

Welk event uit een andere stad mis jij?

Welk evenement in een andere stad bezoek jij maar al te graag? Laat het ons weten door je tip achter te laten in de comments!

Lees ook:

fotos-doetinchem-fotograaf

Say cheese! 7 x foto’s die iedereen in Doetinchem maakt

Mooie kiekjes van Doetinchem, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar sommige spots worden wel o...
Marlon en Guus

Binnenkijken bij Marlon en Guus: ‘Marlons plek moest onze plek worden’

Marlon Lammers (28) betrok haar woning in de Doetinchemse wijk Vijverdal in februari 2018, vlak nada...
streetart doetinchem

Gratis kunst: 6 x genieten van streetart in Doetinchem

Gratis kunst op bijzondere plekken vind je genoeg in Doetinchem. Van kleurrijke muren tot graffiti o...
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.