Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doetinchemmers opgelet! Onze stad is een ‘eigen’ wijntje rijker

Door Pim Gerritzen 13 september 2019

Hoe vet: er is weer een heerlijk wijntje afkomstig uit Doetinchem! Indebuurt zou indebuurt niet zijn als wij dat niet tot op de bodem uitzochten. Maak kennis met ’t Heekenbroek – Cuvée ‘Op de Pol’ van het gelijknamige Doetinchemse bedrijf Op de Pol

De witte wijn is echt een Achterhoeks product. Ondernemers Rick en Kim van den Broek hebben allebei een enorme passie voor wijn en spijs. “Wij kijken daarbij met name naar lokale producten en zeker naar de Achterhoek. Samen namen we het besluit om een wijn te assembleren. Dat wil zeggen, een eigen blend en deze onder eigen label uit brengen”, zegt Rick enthousiast.  Zij besloten de daad bij het woord te voegen en zochten contact met Job en Neeltje Huisman, van Wijnboerderij ’t Heekenbroek in Drempt.

Achterhoekse kwaliteit

Voor Rick en Kim was het een bewuste keuze om met Wijnboerderij ’t Heekenbroek in zee te gaan. ” De samenwerking met Job en Neeltje is al lange tijd erg goed. Voor ons is het echt een feest om met zulke leveranciers te werken. Zij maken wijn met heel veel passie, dat proef je”, zegt Rick. Volgens de ondernemer komen de Nederlandse wijnen sowieso steeds meer in trek. De Achterhoekse wijnen worden zelfs als één van de beste in het land bestempeld.

Rick van Op de Pol
Rick aan het werk tijdens lancering. Bron: redactie indebuurt Doetinchem

‘Even proeven’

Een echte Achterhoekse samenwerking dus! Volgens wijnboer Job Huisman gaat daar flink wat tijd aan vooraf voor het product op de markt komt. “We hebben de druiven geoogst in oktober 2018. Daarna gaan ze in een houten vat en voegen wij gist toe. Dat proces duurt normaal gesproken een jaar”, vertelt hij over de productie van ‘Op de Pol’. In maart besloot hij ‘even te proeven’ met Rick en Kim. Met succes!

‘Ontzettend blij en trots’

Dan is natuurlijk de grote vraag hoe de wijn smaakt. Volgens Kim heeft ’t Heekenbroek – Cuvée ‘Op de Pol’ tonen van lindebloesem, honing, gedroogde pruim en amandel. “Wij zijn echt ontzettend blij met het resultaat”, zegt ze dan ook trots. Volgens de onderneemster van ‘Op de Pol’ was 2018 sowieso een topjaar voor de Nederlandse wijnmakers. “Dat het dan ook direct lukt, dat is geweldig.”

Kim van Op de Pol
Kim tijdens lancering van de wijn. Bron: redactie indebuurt Doetinchem

Uit de buurt

De komst van de ‘Doetinchemse wijn’ is zeker niet onopgemerkt gebleven. Binnenkort wordt hij zelfs geschonken op Bonaire in restaurant CHEFS. Han ten Winkel kent Rick en Kim van hun gezamenlijke tijd op het eiland. “Ik vind de wijn oprecht lekker, hij is mooi vol. Wijn uit Nederland, en zeker uit de Achterhoek, is sowieso bijzonder.” Over een week of vijf zal de wijn aankomen op Bonaire. Dan gaat Han het druivennat schenken in combinatie met gerechtjes van Rick. Een vleugje Doetinchem op Bonaire!

Meer weten over wijn in Doetinchem? Lees ook:

alpenwijn

Nieuw in Doetinchem: hier in de stad opent de gloednieuwe zaak Alpenwijn

Hoe leuk: ondernemers John en Christel Kobus openen vrijdag 28 juni om 12.00 uur hun zaak Alpenwijn,...
wijn-high-wine-doetinchem

Hier drink je volgens WijnSpijs de lekkerste wijn in Doetinchem

De lekkerste wijn? Die drink je volgens WijnSpijs bij restaurant de Zaak in Doetinchem. Uit meer dan...

 

adv.