Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wederom de beste in Doetinchem: dit is het geheim van Jerry en Diana

Door Pim Gerritzen 24 januari 2020

Wauw! Eeterij de Dennen is voor het derde jaar op rij benoemd tot beste cafetaria van de gemeente Doetinchem én de Achterhoek. De horecagelegenheid viel flink in de prijzen tijdens de eerste editie van de Nederlandse Horeca Prijzen. Zij wonnen namelijk ook de bronzen plak voor beste cafetaria in Gelderland! 

Zo sta je ineens op een doodnormale maandagmiddag naast presentator Jan Versteegh en model Nicky Opheij als trotse winnaar van de award voor beste cafetaria. Het overkwam de ondernemers Jerry en Diana Weber uit Doetinchem.

‘Daar doe je het voor’

“Als je die award eenmaal krijgt, voel je jezelf vooral heel dankbaar. Het publiek, onze gasten, zijn namelijk degene die je nomineren. Dat zij jou zien als ‘de beste’ doet veel met je. Daar doe je het uiteindelijk toch voor”, zegt Jerry vol enthousiasme. Voor de ondernemer zegt de Nederlandse Horeca Prijs nóg meer dan zijn voorganger de Cafetaria Top 100. “Dit is de stem van het publiek. Zijn mogen cafetaria’s nomineren en uiteindelijk stemmen. Uit deze prijs spreek waardering.”

Reserveren in het weekend

Eeterij de Dennen valt nu drie jaar op rij in de prijzen bij twee verschillende organisaties. Wat is het geheim van de eetgelegenheid? Na een korte stilte zegt Jerry dat het bij hen draait om de eetbeleving. “Bij de meeste cafetaria’s komt zeventig tot tachtig procent om eten af te halen. Bij ons is dat andersom. Hier reserveert dat percentage van de klanten een tafeltje in het weekend”, legt de ondernemer uit.

Specials en nostalgie

Toen Jerry en zijn vrouw in 2016 neerstreken in Doetinchem wilden zij een buurtcafetaria starten. “Inmiddels zijn we doorgegroeid tot regionaal petit restaurant”, zegt Jerry lachend. Samen zijn ze trots op hetgeen ze bereikt hebben met de cafetaria. Toch willen ze benadrukken dat ze meer zijn dan alleen een cafetaria: “Mensen hebben toch een klein vooroordeel. We horen weleens dat mensen hier in eerste instantie niet komen, omdat ze niet willen eten in een cafetaria. Daar komen ze echter snel op terug.”

eeterij-de-dennen-doetinchem-cafetaria
Facebook: Eeterij de Dennen

Zonder negatief te willen zijn over zijn collega’s denkt Jerry dat je het vandaag de dag niet red met alleen de traditionele frikandel en kroket. “We zitten dertig jaar in het vak, maar het eetgedrag van mensen is echt veranderd. Mensen zijn kieskeuriger. Wij hebben daarom onze frietspecials en een uitgebreid hamburgermenu”, zegt Jerry over het verschil met andere cafetaria’s. “Mensen uit de hele regio weten ons daarvoor te vinden. Maar wees niet bang. De nostalgische snacks gaan hier ook ”gewoon’ in de frituur.”

Heb je nou ook zo’n trek gekregen in één van de frietspecials met nostalgische snack van Eeterij de Dennen? Haast je naar de Doetinchemse wijk Oosseld en bestellen maar!


Meer over Eeterij de Dennen ontdekken?

Eeterij de Dennen restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 20:00

Dennenweg 9, Doetinchem

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

hamburger-doetinchem

Hier in Doetinchem eet je de lekkerste hamburgers (volgens jullie)

Waar in Doetinchem moeten we zijn voor dé lekkerste hamburger? Op die vraag hadden jullie het antwoo...
Favorieten van Luuk Stam

Favorieten van Luuk Stam: ‘Voor de pulled pork burger mogen ze mij ’s nachts wakker maken’

Dag in dag uit is Luuk Stam druk met schrijven over Doetinchem en omgeving. Nu vroegen wij ons af: w...
Friettenten

Deze 6 Doetinchemse friettenten horen écht in de Smulgids (volgens jullie)

Op de vraag welke Doetinchemse friettenten absoluut niet mogen ontbreken aan de Smulgids, stroomden ...

adv.