Waan je in de Alpen in Taverne Edelweiss: ‘Verliefd op de cultuur’

Aangeboden door Qredits

taverne edelweiss

Van het houten meubilair tot de geruite gordijnen en de gerechten op de kaart: bij Taverne Edelweiss in Doetinchem voelt het alsof je in de Alpen bent. Met invloeden uit de Zwitserse, Oostenrijkse, Italiaanse én Franse Alpen is een bezoek aan het restaurant een avontuur. “Gasten zeggen dat het voelt alsof ze even op wintersport zijn.”

Een stukje Alpen in Doetinchem

Taverne Edelweiss is wat eigenaren Ingrid en Jeroen een alpenspecialiteitenrestaurant noemen. Op de kaart staan allerlei heerlijke gerechten die in de Alpen worden gereserveerd. Van Zwitserse raclette tot een lekkere wienerschnitzel of flammkuchen uit de elzas: er is voor iedereen wat lekkers. “Mensen komen vanuit het hele land voor de gerechten, maar vooral voor de sfeer”, vertelt Ingrid. Dankzij een zakelijk krediet van Qredits kon ze haar unieke restaurant 5 jaar geleden openen.

Ingrid woonde tien jaar in Zwitserland. Daar werd ze verliefd op de cultuur en de keuken. Eenmaal terug in Nederland ontmoette ze haar partner Jeroen. Hij is chefkok en werd dankzij Ingrid al snel ook gegrepen door de gerechten ui de Alpen. En zo ontstond het idee: een restaurant met alle specialiteiten uit de Alpen, maar dan gewoon hier, in Nederland. “We moesten alleen nog een goed pandje vinden.”

Op zoek naar een pand met Qredits

Gelukkig duurde die zoektocht niet al te lang. Ingrid en Jeroen vonden een prachtig pand. “Het stond al 10 jaar leeg en leek van buiten klein. Maar na een bezichtiging keken we elkaar aan en wisten we: dit wordt het.” Ingrid klopte aan bij haar bank voor een lening om het pand te kopen, maar zonder succes. 

Zo kwam Qredits voor het eerst op haar pad: een organisatie die ondernemers een helpende hand biedt bij het starten of doorgroeien. “We hadden meteen een klik met onze adviseur Paulien. Zij geloofde wél in ons plan en heeft het pand samen met ons bekeken. We kregen een voorbeeld van een ondernemingsplan en gingen meteen aan de slag.’’ Paulien is zelfs mee geweest om het pand te bekijken. “Ook zij snapte helemaal wat wij erin zien.”

Gasten van ver

Met hulp van Qredits zagen Ingrid en Jeroen hun droom langzaam maar zeker werkelijkheid worden. “Toen het pand van ons was, zijn we meteen gaan verbouwen”, vertelt Ingrid. “Na een half jaar verbouwen en daarnaast nog werken in loondienst, konden we in 2017 open. We dachten nog: het wordt vast een rustige start. Maar vanaf het eerste weekend zat Taverne Edelweiss vol. Mensen komen zelfs vanuit de Randstad voor ons restaurant. Dat komt door onze gerechten maar ook zeker door de unieke uitstraling.”

Tijdens de lockdown

Tijdens de lockdown moest ook Edelweiss haar deuren sluiten. Maar Ingrid zit niet graag stil. Ze schakelde snel en bedacht allerlei creatieve ideeën om ondanks de maatregelen toch gasten blij te maken. “Jeroen en ik zijn bijvoorbeeld ontbijtjes en borrelboxen gaan bezorgen. Ook heb ik taarten gebakken. We hebben zelfs speurtochten en wandelroutes uitgezet voor gasten. Ze konden dan bij ons een goed gevulde picknickrugtas voor onderweg ophalen. Toen de lockdown versoepeld werd, konden we mensen ontvangen op ons mooie terras.” Dat had Ingrid gelukkig net uitgebreid, dankzij een tweede krediet van Qredits.

Alles kan bij Edelweiss

Nu de deuren van Taverne Edelweiss weer wagenwijd openstaan, heeft Ingrid nog steeds profijt van al die noodoplossingen. “Nog altijd krijgen we hier wandelaars, kinderen, fietsers, dagjesmensen en buurtbewoners over de vloer. We willen er ook voor iedereen zijn. Een bakje water voor de hond? Kopje koffie tijdens je wandeling? Uitgebreid dineren? Het kan allemaal bij Edelweiss.”

Over Qredits

Coaching, training en krediet. Dat is Qredits. Een springplank voor starters, een buddy voor beginners en een vliegwiel voor blijvers. Oftewel; Qredits is er voor startende ondernemers én bestaande ondernemers. In alle branches. Of je nou een eigen bakkerij begint, zzp-er in de bouw bent, of je toko wilt uitbreiden; het begint bij ondernemen. En ondernemen begint bij Qredits.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Marlene van StijlVol: ‘Als je hier een broek koopt, wil je nooit meer iets anders’”

Marlene van StijlVol: ‘Als je hier een broek koopt, wil je nooit meer iets anders’

Aangeboden door StijlVol

Ga naar “Sjoerd opent drankzaak D’rank: ‘Hier zijn 150 biersoorten’”

Sjoerd opent drankzaak D’rank: ‘Hier zijn 150 biersoorten’

Ga naar “Bianca (43) van Bianca’s Homecooking heeft een passie voor Aziatisch eten: ‘Als kind dacht ik dat de sneeuw rijst was!’”

Bianca (43) van Bianca’s Homecooking heeft een passie voor Aziatisch eten: ‘Als kind dacht ik dat de sneeuw rijst was!’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Outdoor LED kerstboom van € 29,95 voor € 29,95”

Outdoor LED kerstboom van € 29,95 voor € 29,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Jack & Jones hoodie € 17,99”

Jack & Jones hoodie € 17,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Badjas van € 6,95 voor € 6,95”

Badjas van € 6,95 voor € 6,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Alle Robijn, Ariel en Lenor van € 43,16 voor € 21,58”

Alle Robijn, Ariel en Lenor van € 43,16 voor € 21,58

 • Geldig t/m 2 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Personeelsplanner bij A12 Personeelsdiensten”

Personeelsplanner bij A12 Personeelsdiensten

 • A12 Personeelsdiensten B.V.
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Recruiter bij A12 Personeelsdiensten”

Recruiter bij A12 Personeelsdiensten

 • A12 Personeelsdiensten B.V.
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Docent ISK voor Oekraïense leerlingen”

Docent ISK voor Oekraïense leerlingen

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Productiemedewerker dagdienst”

Productiemedewerker dagdienst

 • Seesing Flex
 • Fulltime/Parttime