Van werken in een TBS-kliniek naar schoonheidsspecialiste: Sanne gooide het roer totaal om

Door Anna Jagers 8 maart 2019

Vroeger werkte Sanne Berendsen als beveiliger bij een TBS-kliniek, maar nu heeft ze haar eigen beauty salon: een droom die uitkwam. Afspraken vooruit plannen is bij deze schoonheidsspecialiste zeker nodig, want haar agenda zit bomvol. 

Op haar tweeëntwintigste besloot Sanne te stoppen bij de TBS-kliniek waar ze destijds beveiliger was. Toen voormalig Nederlands politicus Fred Teeven de ene gevangenis na de andere gevangenis sloot, moest ook de kliniek – waar Sanne destijds werkte – de deuren sluiten. “Toen ik mijn baan kwijtraakte wist ik het zeker: dit is mijn kans om schoonheidsspecialiste te worden.”

Alles of niets

“Het duurde nog een jaar voordat de kliniek definitief dicht ging. Toen heb ik mijn uren geminderd zodat ik een opleiding in Utrecht kon volgen. Tijdens mijn opleiding heb ik de salon aan huis alvast ingericht.” Stap voor stap, beetje bij beetje, zag Sanne helemaal voor zich wat hoe het plaatje van haar salon moest worden. Een ding was zeker: ze wil er 100 procent voor gaan. “Ik zeg altijd, het is alles of niets.”

Sanne Berendsen
Sanne Berendsen
Sanne Berendsen

Lieve man

De salon van Sanne is inmiddels een groot succes geworden. Wil je voor de feestdagen nog een gezichtsbehandeling of een massage? Dan moet je minstens een maand van tevoren een afspraak inplannen. “Afgelopen kerst was écht gekkenhuis. Gelukkig heb ik een hele lieve man die tijdens de feestperiode huishoudelijke klusjes overneemt zodat ik mij kan focussen op de salon, superlief!”

Tranen

Een persoonlijke band met klanten is voor Sanne het allerbelangrijkste. “Er vloeien heel wat tranen in mijn salon, bijvoorbeeld wanneer iemand in blijde verwachting van een kindje is. Maar een tijdje geleden kwam er iemand die mij altijd zal bijblijven. De moeder van een klant was ernstig ziek en kwam bij mij in de salon om even niet aan haar ziekte te denken. Ik ben daarna ook nog een keertje bij haar thuis geweest. Vijf dagen later was ze er niet meer. Daarna ben ik naar de uitvaart geweest, wat heel moeilijk was maar tegelijkertijd ook heel bijzonder en mooi”, vertelt Sanne.

Joucke Modderkolk Joucke's Barbershop

Hoe is het nu met: Joucke Modderkolk van Joucke’s Barbershop

Zo'n anderhalf jaar geleden spraken we Joucke Modderkolk over zijn barbershop. De zaak draaide goed,...

adv.