Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van tjaptjoi naar sushi: deze bekende Doetinchemse gooit het roer om

Door Pim Gerritzen 18 oktober 2019

Al jaren is de goedlachse Lijing Xiang-Ji een bekend gezicht in de Doetinchemse horecawereld. De voormalige eigenaresse van het Chinese restaurant Golden Dynasty en haar man gooiden het roer helemaal om. Samen runnen zij nu Fun Time Sushi & Ramen

Zalm Sashimi, rollen met garnaal, poké bowls met zalm of warme dampende noedelsoep met ossenhaas. Eindelijk kan Zhihai Xiang doen waar hij gelukkig van wordt, namelijk sushi maken in zijn eigen restaurant. “Zhihai heeft 13 jaar gewerkt in een goedlopend sushirestaurant in Parijs. Hij leidde daar zelfs jonge koks op. Je kunt wel stellen dat hij gek is op het maken van sushi”, zegt Lijing wanneer wij haar vragen naar de plotselinge switch. De liefde bracht de sushichef naar Doetinchem, aangezien Lijing het goedlopende restaurant Golden Dynasty over kon nemen. “Mijn man heeft zijn passie voor sushi toen ingeruild voor de Chinese keuken. Een hele stap, maar hij deed het met liefde.”

Langgekoesterde wens

Afgelopen jaar besloot het echtpaar het over een andere boeg te gooien. “De Terborgseweg zat lang dicht en wij bespraken onze toekomst. We besloten uiteindelijk om het restaurant te verkopen en het roer om te gooien. Sushi is nu helemaal ‘in’ en veel mensen trekken nu nog naar Arnhem en Winterswijk om sushi te eten. We besloten daarom om de langgekoesterde wens van mijn man te verwezenlijken en begonnen Fun Time Sushi & Ramen”, zegt Lijing.

Meer vis en géén varken

Wij vroegen ons direct af wat nou het grote verschil is tussen de Japanse en Chinese keuken. Volgens de onderneemster is dat simpel: “De Chinese keuken gebruik meer vetten en meer vlees. Japans eten is over het algemeen gezonder en nóg verser. Daarnaast gebruiken we veel vis en kip. Varkensvlees gebruiken we helemaal niet meer.”

Fun Time
Zhihai snijdt sake sashimi. Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Doetinchems sushicafé

Voor Lijing en haar man Zhihai is het voorlopig vooral een periode van wennen en alle facetten van de sushiwereld zo goed mogelijk onder de knie krijgen. De ervaring van de sushichef is daarbij een groot pluspunt, maar het blijft wennen voor de restauranthouders. Zelf hebben ze een duidelijk doel met het restaurant, namelijk iets bieden wat in Doetinchem in hun ogen nog ontbreekt. Naast verschillende soorten sushi hebben zij ook Ramen, een Japanse noedelsoep, op het menu. Lijing: “Dat is heerlijk tijdens de koudere dagen. Het geeft je lichaam een boost, waardoor je er tijdens de koude dagen hard tegenaan kan.” Zelf noemt Lijing haar restaurant eigenlijk liever een sushicafé. “We serveren ook koffie een zoetigheden voor mensen die rond lunchtijd zin hebben in wat lekkers.”

Studentenkorting

Wie binnenstapt in het sushirestaurant op het kruispunt van de Terborgseweg en de Spinbaan kijkt direct de grote open keuken in. “Zo kunnen klanten zien hoe hun sushi wordt gemaakt, waardoor ze de garantie hebben  dat we de sushi vers voor hen bereiden. We willen laten zien wat we hebben en wat we doen, zodat we Doetinchemmers kunnen binden aan ons restaurant”, legt Lijing uit. Ook voor Doetinchemse studenten en scholieren heeft ze een leuke actie. Houd je studentenkaart in de aanslag, want dan krijg je tot 16.00 uur tien procent korting! Hoe chill is dat?

Krijgen jullie ook zo’n zin in sushi? Bekijk hier het assortiment van Fun Time Sushi & Ramen.

Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Meer over Fun Time Sushi & Ramen ontdekken?

Fun Time Sushi & Ramen sushi restaurants

Gesloten15:00 - 20:00

Terborgseweg 18B, Doetinchem

Bekijk meer:sushi restaurants

Lees ook:

Obbink

Wij houden het niet meer bij: 9 x nieuw, oud of verhuisd binnen 2 weken

'Weer een nieuw restaurant', werd er vaak gezegd in augustus en de eerste helft van september. Maar ...
Bockbier

Bourgondiërs opgelet: hier in Doetinchem bestel jij een heerlijk bockbiertje

De herfst heeft zoveel moois te bieden, maar één van onze favorieten blijft de herfstbock. De smaakv...

Ben jij een echte Doetinchemmer? Doe de test!

We love Doetinchem! Maar zelfs wij weten niet alles van onze stad. Ben jij een echte Doetinchemmer? ...

 

adv.