Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van schooljuf naar eigen kinderboekenwinkel: dit is hoe Meester Mokka begon

Door Melisa Verheijen 9 november 2018

Van juf naar ondernemer, zussen Lotte en Josien zijn het gezicht achter de nog maar net geopende kinderboekenwinkel Meester Mokka. Hoe is het om de stap van juffrouw naar ondernemer te zetten en waar komt de naam Meester Mokka eigenlijk vandaan? 

Als kleine meisjes lazen Lotte en Josien kinderboeken voor en namen dit op met een cassetterecorder. Als de bladzijde moest worden omgeslagen, drukten ze op een bel. “We waren veel in de bieb te vinden en vonden het geweldig om door middel van een boek in een andere wereld te stappen”, vertellen de zussen als we aan een tafeltje zitten met een grote kop thee.

Eigen boekenwinkel

De liefde voor boeken was er al van jongs af aan. Hoe ouder de dames werden, hoe vaker ze fantaseerden over hun eigen boekenwinkel. Maar, met een vaste baan in het onderwijs was het spannend om de sprong te wagen. “Na veel wikken en wegen kwamen we tot de conclusie dat niets ons eigenlijk tegenhield. Wat kan er nou misgaan? Ook al werkt het niet, dan hebben we het tenminste geprobeerd”, zegt Josien.

Meester Mokka ondernemer uitgelicht Doetinchem 1
Redactie indebuurt

Boliestraat

Zoals het er nu naar uitziet hoeven de startende ondernemers zich geen zorgen te maken. De winkelbel blijft rinkelen en vaders, moeders, opa’s, oma’s en natuurlijk kinderen weten de zaak in de Boliestraat goed te vinden. “Deze winkelstraat past goed bij onze winkel, daarnaast wilden we graag een grote etalage, zodat de mensen kunnen zien dat ze hier boeken kunnen kopen, maar ook een lekker kop koffie met een stuk appeltaart. Kinderen rennen naar achteren, doen hun schoenen uit en lezen een boek op het kleedje. Ze voelen zich zo thuis dat ze hun schoenen uitdoen, dat is het grootste compliment dat we kunnen krijgen.”

Meester Mokka

Het best verkochte boek op dit moment is De Gorgels van Jochem Myjer, ook een favoriet van hun eigen kinderen. “De naam Meester Mokka komt uit dat kinderboek. Meester Mokka is namelijk de meester van alle Gorgels. We hebben natuurlijk gevraagd aan Jochem Myjer of we de naam mochten gebruiken voor de winkel en hij reageerde daar heel enthousiast op. Hij zei zelfs dat hij langs zou komen. We dachten, nou dat zal wel, totdat hij op een zaterdagmiddag ineens voor onze neus stond. Echt een leuk moment!”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

De komiek en kinderboekenschrijver vond het een prachtige winkel. “Hij was erg geïnteresseerd in ons verhaal en heeft zelfs een paar boeken gesigneerd.” Gaat het zelf niet kriebelen om een kinderboek te schrijven? “Meester Mokka is al een droom die uitkomt, elke ochtend denk ik ‘yes, ik mag weer’, maar misschien is dat een volgend doel”, lacht Lotte.

meester-mokka-doetinchem-opening-kinderboekenweek-4

Kinderboekenwinkel Meester Mokka is open en wij hebben de foto’s

Zussen Josien en Lotte openden Meester Mokka, een kinderboekenwinkel met - je raadt het al - kinderb...

Meer over Meester Mokka ontdekken?

Meester Mokka boekhandels

Geopend09:30 - 21:00

Boliestraat 23, Doetinchem

Bekijk meer:boekhandels

adv.