Van Ronnie Flex tot Famke Louise: waarom dit Doetinchemse duo rappers uit heel Nederland interviewt

nederhiphop-nick-en-erik-doetinchem-1
Foto: Redactie indebuurt

Josylvio, Famke Louise, Jebroer, Keizer, Ronnie Flex: het is een kleine greep uit de rappers die Nick Radstaak (23) en Erik Bruil (22) hebben geïnterviewd voor hun online platform NederhopNL. Op Instagram hebben ze ondertussen 18.000 volgers en op YouTube weten steeds meer mensen hun te vinden. Tijd om deze Doetinchemse heren het hemd van het lijf te vragen! 

Nick en Erik vertellen vol passie over hun platform NederhopNL. En als we het hebben over passie dan bedoelen we ook écht passie. NederhopNL ontstond uit hun gezamenlijke liefde voor – je voelt ‘m al aankomen – Nederlandse hiphop. Ze staan ermee op en gaan ermee naar bed.

‘Quoten’

De fanatieke hiphop luisteraars delen elke dag rapteksten met elkaar. ‘Heb je deze al gehoord?’ is een vraag die ze elkaar dan ook regelmatig stellen. “We willen elkaar daar eigenlijk een beetje in overtreffen. Zo’n twee jaar geleden begonnen we met ‘quoten’ van rapnummers op ons Instagramaccount NederhopNL”, vertelt Nick. “Het werd een wedstrijd wie de meeste likes op een post kreeg, Erik of ik, maar vooral wilden we mensen laten zien wat voor mooie teksten en nummers er gemaakt worden in de Nederlandse hiphopwereld.”

Zwarte Cross

Al snel wordt de content van NederhopNL gewaardeerd door grote Nederlandse artiesten zoals Kraantje Pappie, Bizzey, Kempi, Broederliefde en Gers Pardoel. Hun likes en comments veroorzaakten een sneeuwbaleffect. “We hebben inmiddels 18.000 volgers op Instagram”, zegt Erik trots. Het bleef niet bij het posten van quotes, de jongens startten met het interviewen van bekende Nederlandse rappers. “Zo stonden we achter de schermen bij Zwarte Cross, daar hebben we Jebroer en Snelle geïnterviewd. Dat was echt gaaf hè?” Erik kijkt naar zijn vriend Nick die het zich herinnert alsof het gisteren was. “Met zo’n golfkarretje werden we naar de artiesten gebracht en dan doe je daar een drankje met een rapper waar je naar opkijkt.”

nederhiphop-nick-en-erik-doetinchem-2
Redactie indebuurt

‘Van die domme fouten word je slim’

Hiphop heeft niet altijd een heel positief imago en daar willen Nick en Erik verandering in brengen. “Hiphop asociaal? Nee, rapteksten zijn ook poëtisch en er zit een diepere laag in.” Als we vragen naar de meest favoriete quote, moeten de mannen lachen. “Oei, dat is een lastige! Daar hebben we onze Instagrampagina voor natuurlijk. Er zijn zóveel goede teksten, maar oké we zullen eens kijken.” Erik pakt zijn telefoon en met een grote glimlach scrolt hij door zijn posts. “Van die domme fouten word je slim, maak je diezelfde fouten ben je dom – Webb.”

Waardering

Alhoewel de twee Achterhoekers een groot bereik hebben opgebouwd, verdienen ze er nog geen geld mee. “Mensen betalen ons uit in waardering. Op dit moment is het doel een nog groter bereik creëren, zodat we uiteindelijk interessant genoeg worden om er geld mee te verdienen. Maar geld is niet de insteek, we doen het omdat we het leuk vinden”, zegt Erik vastbesloten. Naast werk en studie wordt er 25 uur per persoon per week besteed aan NederhopNL. “De grootste truc voor het grote bereik in korte tijd? Constant blijven posten én volhouden!”

Deze ambitieuze heren hebben genoeg dromen en doelen. Zo wil Erik sowieso nog graag rapper Winne een keer interviewen. En Nick? “Kempi, Kraantje Pappie, Bizzey. Nederland heeft genoeg goede rappers!”

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie instellingen

 • DJ Danjah: ‘Alles wat ik doe, komt uit mijn hiphop hart’

  Hij was een jongen van zeven jaar oud die op blokfluitles moeite had met noten lezen wegens dyslexie. Op dat...

  dj-danjah

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Sebyl en haar dochter Juliët (24) runnen een uitvaartorganisatie”

Sebyl en haar dochter Juliët (24) runnen een uitvaartorganisatie

Ga naar “Marlene van StijlVol: ‘Als je hier een broek koopt, wil je nooit meer iets anders’”

Marlene van StijlVol: ‘Als je hier een broek koopt, wil je nooit meer iets anders’

Aangeboden door StijlVol

Ga naar “Sjoerd opent drankzaak D’rank: ‘Hier zijn 150 biersoorten’”

Sjoerd opent drankzaak D’rank: ‘Hier zijn 150 biersoorten’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Mantel S/M en L/XL € 59,99”

Mantel S/M en L/XL € 59,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Pantoffels 36/37 t/m 40/41 € 19,99”

Pantoffels 36/37 t/m 40/41 € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Productiemedewerker dagdienst”

Productiemedewerker dagdienst

 • Seesing Flex
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Proeftijd: Meet & Greet”

Proeftijd: Meet & Greet

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Klantenservice medewerker”

Klantenservice medewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime