Van kwajongen tot miljoenenbedrijf: hoe Armando uitgroeide tot succesvolle ondernemer

Door Melisa Verheijen 16 november 2018

Op zijn 16e reed hij zijn eerste scooter, een Yamaha Aerox. Hij kocht ‘m van zijn zuurverdiende krantenwijk-geld en begon een jaar later met het importeren van scooters. We hebben het over Armando Muis die, met zijn 27 jaar, misschien wel de jongste succesvolle ondernemer van Doetinchem is. 

Op zijn 17e had Armando vijf voertuigen die hij bij een autopoetserij van zijn buurman mocht plaatsen. Hij zette een eigen website in elkaar en deed wat aan marketing. Verdiende hij wat? Dan investeerde hij het direct in zijn kleine onderneming.

La Souris

“Ik kreeg het steeds drukker, terwijl ik ondertussen ook nog lessen volgde op het Rietveld”, zegt Armando met een kleine glimlach. Hij besloot te stoppen met vwo en begon aan de opleiding bouwkunde. Het doel was om door te studeren en architect te worden, maar omdat hij afstudeerde in de crisis, zag hij er geen toekomst in. Het plan? “Ik startte voor de lol mijn eigen bedrijf La Souris.” De naam kwam niet zomaar uit de lucht vallen, La Souris betekent ‘muis’ in het Frans.

Schoffie

Geen makkelijke start voor de Doetinchemmer. Vooroordelen wilden hem nog weleens in de weg zitten. “Op het Rietveld kreeg ik foute vrienden en we hebben dingen gedaan waar ik niet trots op ben. Ik kan daar geheimzinnig over doen, maar ik vind dat ik daar als ondernemer eerlijk over moet zijn. Gelukkig ben ik aardig op mijn pootjes terecht gekomen.”

La Souris Armando Muis Doetinchem Ondernemer Uitgelicht indebuurt 5
Redactie indebuurt

Nummer 3 van Nederland

En hoe. Tien jaar nadat Armando zijn eerste scooter verkocht, verkoopt hij 100 scooters per week, heeft hij 35 mensen in dienst en opent hij vestiging na vestiging op A-locaties in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Den Haag. “Het leuke aan het verkopen van scooters is dat je ze terugziet in het straatbeeld. We staan op plek drie van de best verkochte scooters van Nederland, dus vaak zie je iemand op een Souris scooter rijden.”

Als jongen van 17 had hij nooit gedacht zo groot te worden. “Nee, dat verwacht je niet. Maar het was wel mijn doel. Ik heb risico’s genomen en gekeken naar hoe grote merken het deden. Dat heeft goed uitgepakt, want we blijven enorm groeien.”

Stapje terug

Dat groeien gaat misschien wel iets té hard. Nadat zijn nieuwe fysieke winkels in Nederland zijn geopend, is hij bezig met een vestiging in Barcelona en alsof dat niet genoeg is, zit hij midden in de verbouwing van zijn pand aan de Expeditieweg in Doetinchem. Na twee eerdere verhuizingen, is zelfs dit pand te klein aan het worden. “Ik wil soms teveel dingen tegelijk, maar ik heb mijn lesje wel geleerd. Te hard groeien is ook niet goed. Soms moet je een stapje terug doen en zorgen dat de basis staat.”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Risico

Heel makkelijk vindt Armando dat niet. Zo is hij druk in de weer met zijn duurzame scooters. “Hoe mooi zou het zijn dat Doetinchem voorop loopt als het gaat om elektrisch rijden. De aanschaf is wat duurder dan een benzine scooter, maar uiteindelijk kost het minder in onderhoud en het is goed voor het milieu. Ik ben ervan overtuigd dat dit ‘m gaat worden. Over drie jaar rijden er alleen nog maar elektrische scooters. Het is een risico dat ik durf te nemen. Maar als mensen massaal de overstap van benzine naar elektrisch maken, is La Souris de grootste van Nederland.”

Beide benen op de grond

Armando is tevreden. “Het zou schandalig zijn als het niet zo was. Ik heb dit jaar ook nog eens mijn eerste kind gekregen”, zegt de Doetinchemmer vol trots. “Misschien wil ik nog een groter pand en een stap maken naar Europa. Maar, ik moet mezelf af en toe tegenhouden”, zegt hij er snel achteraan. Kun je nog met beide benen op de grond blijven staan als je zo om je heen kijkt? “Zeker. Ik weet nog hoe ik tien jaar geleden begon met vijf scooters in de autopoetserij van mijn buurman.”


Meer over La Souris Scooters ontdekken?

La Souris Scooters auto en mobiliteit

Nu gesloten13:00 - 17:30

Expeditieweg 8, Doetinchem

Bekijk meer:auto en mobiliteit

adv.