Sneak peek: zo ziet het nieuwe Pannenkoekschip eruit

Door Eline Doldersum 12 oktober 2017

Lieve mensen, vanavond is het zover: na een flinke verbouwing opent het Pannenkoekschip opnieuw de deuren. Wij als groot pannenkoekliefhebbers konden niet wachten en gingen alvast aan boord. Schip ahoy!

Als een kind zo blij renden wij vandaag het welbekende trapje af, om vervolgens van de ene in de andere verbazing te vallen. Wát een metamorfose heeft het schip ondergaan! “Grappig hè? We hebben het schip echt helemaal gestript. Alles is onder handen genomen: van de toiletten tot aan de muurdecoratie”, vertelt Ruben Reumer, de nieuwe eigenaar van het schip.

pannenkoekschip-doetinchem-3
Redactie indebuurt

Familierestaurant

Geloof ons: dat is te zien. Het donkere meubilair heeft plaatsgemaakt voor witte stoelen in combinatie met leren banken, de wanden hebben een kleurtje gekregen en ook de bar is splinternieuw. “Ik ben supertrots. Het is mooier geworden dan ik maanden geleden voor ogen had. Het is een fris, hip schip waar – hopelijk – iedereen zich thuis voelt. Een echt familierestaurant.”

Over familie gesproken. Als zijn trotse opa van de trap afstrompelt om een kijkje te nemen in het restaurant van zijn kleinzoon, haakt Ruben meteen in. “Daar moet dus nog wel iets aan gebeuren. Ik wil dat iedereen zich welkom voelt: ouders, kinderen, maar ook opa’s en oma’s. Een traplift gaat er dan ook heel snel komen”, vertelt hij terwijl hij zijn opa begroet.

pannenkoekschip-doetinchem-4
Redactie indebuurt

Pannenkoeken met döner

Ruben heeft echter niet alleen het schip, maar ook de menukaart flink onder handen genomen. “We serveren traditionele pannenkoeken, maar bijvoorbeeld ook pannenkoeken met döner en een frikandel speciaal. Die zijn op het moment erg populair en daar proberen we op in te spelen. Daarnaast hebben we voor de kleine eters natuurlijk pannenkoeken die ze zelf kunnen versieren.”

Opmerkelijk op de kaart van een pannenkoekschip zijn toch wel de hamburgers. “Dat klopt. We hebben ervoor gekozen om ook goede Ierse burgers te serveren, omdat die op het moment erg geliefd zijn en bovendien niet iedereen altijd zin heeft in een pannenkoek. Zo hebben we aan boord voor elk wat wils”, legt Ruben uit.

pannenkoekschip-doetinchem-2
Redactie indebuurt

Grote droom

Met de opening van het Pannenkoekschip gaat een langgekoesterde wens van Ruben in vervulling. “Het was altijd mijn droom om een eigen familierestaurant te runnen en dan het liefst een pannenkoekenhuis of schip. Dat is gelukt! Nu nog hopen dat de mensen in Doetinchem het net zo leuk vinden als ik.”

Wij wensen Ruben heel veel succes met zijn nieuwe restaurant!

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Meer over Het Pannenkoekschip ontdekken?

Het Pannenkoekschip pannenkoekenrestaurants

Nu gesloten17:00 - 21:00

Stokhorstweg 2a, Doetinchem

Bekijk meer:pannenkoekenrestaurants

adv.