Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Simons To Go: ‘Een beetje Randstad met een grote portie Achterhoek’

Aangeboden door Visa 7 augustus 2020

Het is hip, stads en misschien wel A-typisch voor de Achterhoek. Toch verovert het Simons To Go van horecaondernemer Robby Welling in razend tempo de harten van Doetinchemmers. Wat is het geheim van dit nieuwe concept? Wij zochten het uit:

De relaxte jazzy vibes klinken zacht door de speaker, terwijl een aantal klanten zich tegoed doen aan een acai bowl en een bijpassende ‘bomb’ smoothie. Dit allemaal in combinatie met een donkere industriële look én vetplanten. “Zie het als een mix van verschillende stijlen. Een beetje Randstad, een portie Achterhoek en vooral heel veel Simons”, zegt eigenaar Robby lachend.

‘Haalden zelfs de landelijke radio’

Het idee voor Simons To Go is ontstaan in de coronacrisis. “Net als veel andere branches moesten wij – van Stadscafé Simons – ineens sluiten. Dan zit je toch met je handen in het haar”, steekt Robby van wal. Volgens de ondernemer werden al snel de koppen bij elkaar gestoken en werd er een bezorgservice opgericht. Dit om nog wat in het laatje te brengen. “Dit begon héél kleinschalig. Het was telkens aftasten wat wel en niet kon.”

Lees verder onder de foto’s

Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Robby en zijn team bedachten telkens nieuwe acties om de loop erin te houden. Dit varieerde van cadeaubonnen tot een loterij. “Daarmee haalden we zelfs de landelijke radio”, zegt de ondernemer trots.

Hippe koffietent

In mei kregen ze het verlossende nieuws: de horeca in Nederland mocht weer open. Voor Robby dubbel feest, want naast de opening van Stadscafé Simons kon hij beginnen aan de opening van Simons To Go. “Het pand van onze buurman – Juwelier Royals – kwam vrij. Dit in combinatie met een goed lopende bezorgservice deed ons besluiten een nieuw concept te proberen. Een hip koffietentje waar je tijdens het shoppen even snel wat lekkers haalt.”

Door personeel gemaakt

Samen met zijn vrouw Elise en het personeel ging Robby hard aan de slag om het pand in twee weken om te toveren tot een hippe zaak. “Alles wat je hier ziet is door ons personeel gemaakt. Eigenlijk zijn we twee weken lang 24/7 in de weer geweest”, vertelt de ondernemer. “We hebben deels het concept van het Stadscafé gekopieerd. Dat wil zeggen oude foto’s van Doetinchem én hetzelfde meubilair. Dat in combinatie met de industriële look die je veel ziet in de Randstad en een hippe menukaart maakt Simons To Go uniek in Doetinchem.”

Lees verder onder de foto’s 

Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Coronaproof

Het idee voor het nieuwe concept is ontstaan tijdens de coronacrisis, maar is ook makkelijk toepasbaar op de maatregelen. “Binnen kunnen we een beperkt aantal klanten hebben. De rest haalt af. Het betalen gaat veelal contactloos en ook de anderhalve meter afstand is mogelijk.” In de tussentijd gaat Robby ook door met bezorgen: “We merken dat veel Doetinchemmers hier nog behoefte aan hebben. Ook winkeliers en ondernemers in de binnenstad zijn blij met onze bezorgservice.”

Ben jij een innovatieve ondernemer?

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Robby – opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Iedere winnaar krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om zijn bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enneh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visa. Meer over Visa ontdekken?

adv.