Roy van BRO’od: ‘Het is aardig gelukt hè?’

Door Melisa Verheijen 29 september 2017

Wij maakten maandag al bekend dat BRO’od vanaf 5 oktober BRO’od… maar ook DINER! zal gaan heten. Daarnaast komt eigenaar Roy Gieling met een originele kaart met onder andere nieuwe broodjes en sharing dinner. Wij beloofden jullie het verhaal achter deze zaak. Bij deze! 

De naam zegt het al: het hoofdproduct van deze horecazaak is vers brood en daar is Roy trots op. “We verkopen alleen verse producten. We maken ons eigen brood, branden onze eigen koffie en bereiden zelf ijsthee. Mijn favoriete broodje? Onze BRO’zino, dat is een streetfood broodje gevuld met verschillende toppings. Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit wat erop zit, het is allemaal lekker”, lacht Roy.

Sharing dinner

De lunch loopt goed bij BRO’od, maar voor een ontbijtje komen Doetinchemmers niet naar de Grutstraat. Daarom besloot Roy de ontbijtkaart te schrappen. “Doetinchem heeft geen ontbijtcultuur.” Dineren daarentegen, daar kunnen we wat van! Genoeg restaurantjes waar je tapas of à la carte kunt eten. Sharing dinner is relatief nieuw in Doetinchem en daar speelt Roy dan ook op in. “Het bestond al wel, maar op een gegeven moment deden mensen het niet meer, het wordt tijd om het terug te brengen.”

brood-doetinchem-sfeer-interieur
Redactie indebuurt

Interieurontwerpster

Degenen die al eens bij BRO’od zijn geweest, zijn het niet onopgemerkt gebleven. Wat een prachtige plek! De roze, luie stoelen, de industriële lampen, de stadstuin achter het pand en de kleine details – zoals een kleine cactus op de tafel – maken het niet alleen een fijne plek om te lunchen of dineren, maar ook om bij te praten met een vriend of vriendin. Hoe kom je aan zo’n goede smaak? “Ik heb hulp gehad van een interieurontwerpster. Ik wilde een industriële, maar toch warme uitstraling. Het is aardig gelukt hè”, zegt Roy terwijl hij om zich heen kijkt.

brood-interieur-doetinchem
Redactie indebuurt

Ondernemen

Roy is in zijn hoofd altijd bezig met ondernemen. Van de inrichting, de inkoop tot aan het personeel. “Het is keihard werken. Zo ben ik nu aan het bedenken wat ik op de kaart ga zetten tijdens het wildseizoen en het bokbier komt hier op de tap. Ik luister trouwens graag naar de suggesties van gasten. Missen jullie nog wat op de kaart?”


Meer over BRO’od maar ook Diner ontdekken?

BRO’od maar ook Diner Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Grutstraat 5, Doetinchem

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.