Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Prachtig: in dit monumentale pand vind je de grootste yogastudio van Doetinchem

Aangeboden door Het Yoga Huis Doetinchem 5 april 2019

Het Yoga Huis Doetinchem, misschien wel de grootste yogastudio van de Achterhoek, vind je in het prachtige monumentale pand aan de Louise de Colignystraat. Rianne Sevink (43) en Jacqueline Beeren (51) staan aan het roer. Wij namen een kijkje! 

Denk je nou, yoga is niets voor mij? Think again! Yoga is voor iedereen, weten Rianne en Jacqueline. Het stereobeeld van zweven op je matje willen deze dames graag uit de wereld helpen. “Zweven? Zeg maar gerust zweten! Na mijn les heb je sowieso spierpijn”, lacht Rianne.

Life changing

Voordat Rianne in aanraking kwam met yoga, werkte ze in het bedrijfsleven. Na de bevalling van haar zoontje kreeg ze bekkeninstabiliteit en fysiotherapie hielp haar niet verder. Als laatste strohalm nam ze yogalessen. “Tijdens de derde les voelde ik iets ‘poppen’ in mijn rug. Het was life changing en ik kon weer functioneren. Zonder yoga zou ik nu nog met krukken lopen”, vertelt Rianne. “Na dat ene moment wist ik, hier wil meer van weten.”

Liefde voor yoga

Die liefde voor yoga herkent Jacqueline als geen ander. Voordat ze les ging geven, had ze een eigen tekstbureau. Als freelancer was ze veel te druk in haar hoofd. Yoga hielp haar los te laten. “Als schrijver wilde ik meedoen met het leven, in plaats van er alleen naar te kijken.” Via vrienden kwam ze in aanraking met het ontspannende yoga en het was liefde op het eerste gezicht. “Heel rigoureus startte ik een vierjarige opleiding om opgeleid te worden als yogadocent.”

Yin en Yang

Ook Rianne behaalde een handvol yogadiploma’s en gaf lessen in studio’s, buurthuizen en zelfs schuren. De mail van Jacqueline om samen een studio in het oude belastingkantoor te huren, kwam als geroepen. “Het klikte meteen tussen mij en Jacqueline. We zijn echt Yin en Yang en vullen elkaar aan.” Samen zetten ze op wat nu Het Yoga Huis Doetinchem heet.

Het Yoga Huis Doetinchem

Wat je hier kunt verwachten? Allerlei soorten stijlen yoga: van Yin Yoga tot Ashtanga Yoga, van Hatha Yoga tot Vinyasa Yoga, van Meditatie en Adem tot Ouderen- en Kinder Yoga. En vergeet Zwangerschapsyoga niet! Rianne geeft de poweryogastijlen en met Jacquline kom je helemaal tot rust tijdens Slow Down Yoga.

Het Yoga Huis Doetinchem 1
Redactie indebuurt

Burn-out

Dat yoga voor iedereen is, bewijzen de cursisten van het Yoga Huis Doetinchem. De jongste cursist is 20 en de oudste 80 jaar. Toch zien de eigenaressen veel jonge mensen binnenlopen. Waarom? “Het is schokkend hoeveel dertigers kampen met een burn-out. Ze komen hier voor zelfontwikkeling en het bewust worden van patronen. Je krijgt tools om jezelf te leren kennen. Hoe je je op de mat beweegt, beweeg je je vaak ook daarbuiten. Yoga gaat veel verder dan alleen het doen van oefeningen. Het gaat om bewustwording. Het is een proces dat nooit stopt, een levenslange reis. Daarnaast krijgt je lichaam natuurlijk ook mooi vorm.” Win-win!

Geen tovermiddel

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Het Yoga Huis Doetinchem? Met de maandkaart ‘Leer ons kennen’ kun je vijf verschillende yogalessen volgen. “Yoga is natuurlijk geen tovermiddel, maar als iedereen yoga zou beoefenen, zou de wereld er heel anders uitzien. Spread the Yoga love!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Het Yoga Huis Doetinchem. Meer over Het Yoga Huis Doetinchem ontdekken?

Het Yoga Huis Doetinchem yoga

Geopend09:00 - 22:00

Louise de Colignystraat 11a, Doetinchem

Bekijk meer:yoga

adv.