Op het voetbalveld of in de tbs-kliniek: Aziz komt overal met zijn coachingsbedrijf

Aangeboden door Qredits

aziz qredits

Aziz Alaoui uit Doetinchem weet als geen ander hoe je eigen gedachten je soms behoorlijk in de weg kunnen zitten. Daarom ontwikkelde hij de mental method: een methode om sterker en weerbaarder in het leven te staan. Zo helpt Aziz mensen uit alle hoeken van de samenleving. “Je moet uitgaan van je eigen kracht.”

Inmiddels is het 18 jaar geleden dat Aziz zelf voor het eerst hulp zocht om zijn mindset te veranderen. “Ik liep een beetje vast in het leven en wist niet precies wat ik wilde. De hulp van een mental coach heeft me veranderd: ik kreeg veel meer inzicht in wie ik ben en wat ik kan”, vertelt hij. “Daarom besloot ik hetzelfde voor andere mensen te gaan doen.” Met een beetje hulp met zakelijk krediet van Qredits startte hij zijn eigen coachingsbedrijf. Nu helpt hij groepen en individuen, van sporters tot directeuren, hun doelen te bereiken en sterker in het leven te staan. Of dat nu is fitter worden, beter presteren op het werk of een ander persoonlijk doel. 

Doelen stellen en jezelf analyseren

De Mental Method die Aziz heeft ontwikkeld, is deels ontstaan in het voetbal. “Ik ben jarenlang voetbaltrainer geweest en heb mijn methode daar het eerst toegepast. Ik help cursisten door duidelijke doelen te stellen, bijvoorbeeld over hun sportprestaties of persoonlijke leven. Daarna analyseren we samen hoe je daar komt. Dat doen we door te kijken naar je gedrag, invloeden van buitenaf en welke middelen je tot je beschikking hebt.” Aziz heeft al veel cursisten succes zien behalen dankzij zijn methode, zowel op het voetbalveld als daarbuiten. “Ik heb bijvoorbeeld ook een salesteam van een telefoonprovider deze methode aangeleerd. Het aantal verkopen steeg daar enorm.”

De Mental Method uitbreiden

Al jaren werkt Aziz hard om zijn methode verder te ontwikkelen. Zo geeft hij trainingen in ggz-instellingen en tbs-klinieken, maar bijvoorbeeld ook aan teams in andersoortige bedrijven. Nu is de Mental Method ook zichtbaar aanwezig in Doetinchem met een sportveld, kleedkamer en vergaderruimte. Die droom heeft Aziz kunnen realiseren met hulp van Qredits. “Ik had een kleine financiering nodig, maar de banken waar ik aanklopte hadden alleen oog voor cijfertjes. Ik voelde me een nummer. Dat gevoel had ik helemaal niet bij Marleen, mijn bedrijfsadviseur van Qredits. Dat contact was meteen vertrouwd. Natuurlijk moest ik ook wel cijfers laten zien, maar Marleen luisterde echt naar mijn plannen.”

Hulp van Qredits

Aziz heeft een flexibel krediet van Qredits waar hij gebruik van kan maken wanneer hij het nodig heeft. “Dat werkt perfect voor mij, zo heb ik een soort buffer achter de hand. Ik kan opnemen, maar ook weer terugstorten wanneer het uitkomt. Die flexibiliteit is heel handig als je aan het uitbreiden bent.” Ook heeft Qredits Aziz hulp aangeboden in de vorm van coaching en training. “Het is een fijn idee dat als ik ergens tegenaan loop, ik altijd bij ze terecht kan voor ondersteuning.”

De kennis is hier

Inmiddels werkt Aziz bij Mental Method samen met twee collega’s die topsporters techniektraining en conditietraining bieden als aanvulling op zijn methode. “Clubs, BVO’s en individuele sporters kunnen ons benaderen voor een volledig trainingstraject.”

Toch wil Aziz ook andere mensen blijven helpen, of dit nu binnen bedrijven is of met individuele cursisten. “We geven daarnaast elke week twee uur gratis trainingen aan mensen die het anders niet kunnen betalen. Dat is namelijk het mooiste van mijn vak: je kunt iedereen helpen, als ze maar geholpen willen worden.” Aziz geniet ervan als mensen hun doelen bereiken dankzij zijn methode. “De kennis is hier. Kom het maar halen.”

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Tip! Een beautybehandeling met taart én korting: dat wil je”

Tip! Een beautybehandeling met taart én korting: dat wil je

Aangeboden door Hello.Fika

Ga naar “Nina en Lianne van spellenwinkel De Betovering: ‘Je kunt bij ons alles zien, voelen én doen’”

Nina en Lianne van spellenwinkel De Betovering: ‘Je kunt bij ons alles zien, voelen én doen’

Aangeboden door Unbox Now

Ga naar “Sebyl en haar dochter Juliët (24) runnen een uitvaartorganisatie”

Sebyl en haar dochter Juliët (24) runnen een uitvaartorganisatie

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Informatiebeheer”

Medewerker Informatiebeheer

 • Waterschap Rijn en IJssel
 • Fulltime
Ga naar “Service Technicus”

Service Technicus

 • Continu Professionals
 • Fulltime