Nina en Lianne van spellenwinkel De Betovering: ‘Je kunt bij ons alles zien, voelen én doen’

Aangeboden door Unbox Now

Foto: De Betovering

Lianne en Nina zijn al een hele lange tijd gek van spellen. Zo gek dat ze bijna 13 jaar geleden een spellenwinkel zijn begonnen in Doetinchem. Je vindt De Betovering aan de Boliestraat 15 in het centrum. “Als er geen gekke dingen meer gebeuren, wordt dit de eerste keer dat we met kerst open kunnen zijn met de winkel. Daar kijken we enorm naar uit.”

Lianne en Nina zijn nichtjes. “Op een familiedag kwam het ons fanatisme omhoog tijdens een potje Regenwormen. Wat is dit tof dachten we. Lianne woonde destijds in Utrecht en een vriend van haar had een spellenwinkel en dit vond ik zo tof. Ik dacht: dit moeten we in Doetinchem hebben. Ik was toen nog heel jong, maar ik wist dat ik dit moest gaan doen”, vertelt Nina.

Voor ieder wat wils

Bij De Betovering ben je aan het juiste adres voor allerlei verschillende spellen. “In de winkel hebben we heel veel puzzels, maar ook gezelligheidsspellen en dobbelspellen. We zijn altijd heel eerlijk over welke spellen we leuk vinden en welke niet. Alle spellen die we verkopen hebben we zelf gespeeld. Dus we kunnen je er alles over vertellen.”

Uitkijken naar de feestdagen

Volgens Nina is het hebben van een spellenwinkel vergelijkbaar met het hebben van een ijssalon. “Zij hebben een topzomer en wij een fantastische herfst en winter. Sinterklaas en Kerstmis komen er weer aan en dat is voor de meeste mensen hét moment om spelletjes te spelen met vrienden of het gezin. In november en december is het voor ons echt knallen.”

De winkel is al twee keer verhuisd naar een nieuw pand. “In verband met de coronaperiode hebben we telkens een paar maanden per jaar de winkel dicht moeten gooien. Deze kerst wordt dan hopelijk de eerste kerst die we kunnen draaien op de nieuwe locatie. Dat is de leukste en gezelligste tijd van het jaar, dus we hopen dat er heel veel spelletjes gespeeld gaan worden en dat we er veel in kunnen gaan pakken.”

Tekst gaat door onder de afbeeldingen >

Uitleg is de grote kracht van de winkel

Omdat veel mensen voor de uitleg naar de winkel komen, merken Nina en Lianne dat dit de grote kracht van hun winkel is. “In de voorgaande jaren merk je dan ook dat de trouwe klanten wel spellen kochten online en dan naar de winkel belden voor uitleg. Maar nu mogen we het fysiek doen en dat is het leukste dat er is. Andere winkels zeggen dat tijdens corona gouden tijden waren, maar voor ons voelde dat niet zo. Onze producten moet je gewoon ervaren.”

Dit zijn écht gave spellen volgens Nina en Lianne

Een van die producten die je moet ervaren volgens Nina is Poetry for Neanderthals. “Dit is echt een partyspel waarbij je woorden moet laten raden door je medespelers, maar daarbij geen gebruik mag maken woorden met meerdere lettergrepen. Je moet dus echt als een neanderthaler praten, en dat levert heel grappige zinnen op. Als je het fout zegt en dus toch woorden met meerdere lettergrepen gebruikt, mogen je medespelers je slaan met de opblaasbare knots die bij het spel zit. Het is best wel moeilijk, maar echt hilarisch.”

Een ander spel waar Nina en Lianne enthousiast over zijn is Stella. “Dit is echt een heel tof spel. Het is de opvolger van Dixit en dat is echt een van onze lievelingsspellen. Bij Stella moet je ideeën en interpretaties koppelen aan beelden die je ziet op de kaarten op tafel. Die kaarten zijn echt al megamooi om te zien. In elke ronde moeten de spelers in het geheim verschillende kaarten een één willekeurig woord koppelen. Als je dezelfde kaarten als de andere spelers kiest vorm je een ‘vonk’ waar je punten voor krijgt. Alleen voor de vormgeving van het spel moet je het al een keer spelen, of kom het bekijken in de winkel!”

Tekst gaat door onder de afbeelding >

Foto: De Betovering

Gave acties in de winkel

Kom je naar de De Betovering binnenkort? Dan heb je geluk! “”Zeker tijdens de gezelligste maanden van het jaar is het gaaf om spellen te spelen die je met de hele familie kunt doen. De Unlock spellen zijn daar ideaal voor. Het is een tiendelige serie van spellen, waarbij in iedere doos drie verschillende escaperooms zitten. Bij ons in de winkel krijg je vanaf nu tot het einde van het jaar 20 procent korting op de spellen, waardoor je 7 euro bespaard!”

Ontdek nog meer nieuwe spellen

Unbox Now is hét platform waar je alles vindt over de leukste bord- en kaartspellen voor iedere gelegenheid. Of je nu samen met je familie speelt of gezellig met je vrienden, het spelen van een spelletje brengt mensen samen en zorgt voor onvergetelijke momenten vol plezier, lol en ontspanning. Op Unbox Now ontdek je nieuwe spellen, lees je informatieve blogs en kan je meer informatie vinden over deze en andere spellen.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Tip! Een beautybehandeling met taart én korting: dat wil je”

Tip! Een beautybehandeling met taart én korting: dat wil je

Aangeboden door Hello.Fika

Ga naar “Op het voetbalveld of in de tbs-kliniek: Aziz komt overal met zijn coachingsbedrijf”

Op het voetbalveld of in de tbs-kliniek: Aziz komt overal met zijn coachingsbedrijf

Aangeboden door Qredits

aziz qredits
Ga naar “Sebyl en haar dochter Juliët (24) runnen een uitvaartorganisatie”

Sebyl en haar dochter Juliët (24) runnen een uitvaartorganisatie

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Informatiebeheer”

Medewerker Informatiebeheer

 • Waterschap Rijn en IJssel
 • Fulltime
Ga naar “Service Technicus”

Service Technicus

 • Continu Professionals
 • Fulltime