Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwtje! Frisse én fitte samenwerking tussen deze twee enthousiaste jonge ondernemers

Door Kelly Heerink 23 augustus 2019

De hele dag eten ‘preppen’ op zondag? Dát hoeft niet meer vanaf oktober, dan start FITFOODNEDERLAND. Hiermee maken de relatief piepjonge ondernemers Wouter Berendijk en Charity Peters (beide 23) gezond eten makkelijker voor Doetinchem en omgeving.

Zijn bedrijf groeit soms sneller dan hij zelf aankan. In december 2017 startte Doetinchemmer Wouter namelijk Lunch To Go, dat binnen no time een begrip werd. “We richtten ons op snelle gerechten, destijds vanaf de Dokter Bardetplaats.” Al snel werd er vanwege het succes uitgebreid. “Het huurcontract was nog niet afgelopen of we verhuisden al naar de Nieuweweg.”
Wanneer we net voor de middag aankomen bij het pand, stappen er vijf in oranje gestoken ‘thuisbezorgd’-hesjes bezorgers op fietsen, scooters en in auto’s om lekkernijen te bezorgen. Lunch én inmiddels ook Diner To Go blijft groeien. “Op zondag tikken we soms 120 bestellingen aan.”

Weten wat je eet

Dit alles bleef niet onopgemerkt bleef bij personal trainer Charity uit ‘s-Heerenberg. “Ik had bewondering voor zijn inzet”, zegt de Instafanaat. Ze trok haar stoute digitale sportschoenen aan en berichtte hem: ‘zullen wij samen een gouden broodje maken?’ Ze doelde op de gevleugelde uitdrukking van fitnessgoeroe Joel Beukers: ‘ik ga voor goud’. Charity vindt het namelijk jammer dat je via thuisbezorgd.nl alleen kan kiezen tussen pizza, döner en patat. “Dat kan anders. En ik wil ook weten wát ik eet, dus de macro’s moeten zichtbaar zijn op de verpakking.” Uh, wattes? “De voedingswaarden: hoeveel gram koolhydraten, eiwitten en vetten.”

Gat in de markt

Ideaal dus, voor mensen die willen afvallen en sporters die willen bulken. “Eigenlijk is het handig voor iedereen – jong en oud – in grote steden zie je dit al overal, maar voor Doetinchem en omstreken zie ik een gat in de markt.”

Niet getreurd, de spareribs verdwijnen niet 

Naast een gezond broodje kip teriyaki is er straks ook voor ieder wat wils, wat maaltijden betreft. Wil je ‘s middags koude kip, broccoli en rijst eten? Kan. Liever een warme maaltijd boerenkool met rookworst? Ook mogelijk! Ook de frieten en geroemde spareribs verdwijnen niet van de menukaart.

Toekomstmuziek 

Het tweede pand, een grote loods achter het pand, wordt op dit moment verbouwd tot grote keuken. Wouter: “We nemen een slagersvrouw en een goede kok in dienst die weten hoe je moet koken. Het meeste is vers, sommige producten worden kant en klaar geleverd.” Charity zal ook regelmatig een kijkje in de keuken nemen en meedenken met ‘fitte’ recepten. “En in de toekomst kan ik maaltijdpakketten binden aan de persoonlijke voedingstrajecten die ik uitzet. Makkelijker kan toch niet?”

Op 1 oktober gaat FITFOODNEDERLAND van start. 

adv.