Mazen Ali (34) knipt en scheert vanuit zijn caravan: ‘Dit is de toekomst’

Mazen en zijn mobiele barbershop. Foto: indebuurt Doetinchem

Een mobiele barbershop: dat is de toekomst als het aan de Doetinchemse Mazen Ali (34) ligt. Het koste hem een jaar klussen, maar sinds oktober knipt Mazen vanuit zijn caravan in twee wijken in Doetinchem. Elke dinsdag staat hij op de Huet en elke vrijdag en zaterdag bij Overstegen. Hij vertelt hoe dat is.

Lage energiekosten, vrijheid om zelf zijn werk te bepalen en steeds nieuwe mensen ontmoeten maken het voor Mazen de ideale manier om vanuit een caravan te ondernemen in Doetinchem.

“Een mobiele barbershop is de toekomst voor kappers”, vindt Mazen. Ook voor andere ondernemers zie hij een kans: je kan klein beginnen en hoeft geen hoge huur voor een pand te betalen. “Er zijn al meerdere professionele kappers naar me toe gekomen omdat ze het een mooi idee vinden. ‘Misschien moeten wij dat ook doen’, zeiden ze.”

‘Stoer maar toch chique’

Dat er in de zwarte caravan een barbershop te vinden is, is van veraf goed te zien. Aan de zijkant van de caravan hangt de herkenbare kapperspaal. De caravan is voorzien van opvallende zilveren accenten waarop zijn het telefoonnummer te lezen is.

Binnen zijn het plafond en de muren met hout afgewerkt. “Stoer, maar toch chique, net als ik”, legt hij uit. Aan de wand hangen bakken voor al zijn gereedschap en in de hoek hangt een wastafel.

Iets aparts

De coronapandemie was voor Mazen een lastige tijd. Alle salons moesten dicht en er mocht niet gewerkt worden. Hij had altijd al de droom om voor zichzelf te beginnen en heeft er in die twee jaar hard aan gewerkt om die droom werkelijkheid te maken. Hij zag allemaal ondernemers met creatieve ideeën en besloot dat hij iets aparts wilde bedenken. “Ik moet opvallen, dacht ik”, vertelt hij. Een barbershop in een Mercedes Benz-bus stond bijvoorbeeld op de ideeënlijst, maar dit bracht teveel risico’s met zich mee. Wat als er iets is met de motor? Dan kom je nergens meer. Toevallig stuitte Mazen op een oude tweedehands caravan en dat was het begin. “Ik dacht, waarom ook niet?”

Lees verder onder de foto’s >

Lastig om te balanceren

De caravan was niet alleen oud, ook behoorlijk vervallen. “Ik weet niet of we die foto’s moeten laten zien”, vertelt hij lachend. Dat de caravan vroeger kanarie geel was, zie je er nu niet meer aan af. Ook alle schade, bijvoorbeeld een gat in de muur naast de deur, heeft Mazen hersteld.

Hij had niet verwacht dat het zou lukken om die caravan werkbaar te krijgen. “Ik had geen idee hoe je een caravan moest verbouwen. Het is best lastig om het gewicht goed te balanceren.” Een goede buur is beter dan een verre vriend, zo bleek maar weer. “Mijn buurman is docent techniek. Hij heeft me veel geholpen met zijn advies.” Mazen zei hoe hij de caravan wilde indelen en zijn buurman maakte berekeningen en 3D-schetsen om te kijken of dat kon. Het kostte Mazen een jaar klussen, maar sinds oktober 2022 is de caravan klaar voor gebruik.

Lees verder onder de foto’s >

De vrijheid

Mazen weet heel goed waarom hij het werken vanuit de caravan zo leuk vindt: “De vrijheid!” zegt hij met een lach. Zijn werk is onwijs flexibel: hij bepaalt zelf waar hij werkt en wanneer het tijd is om naar huis te gaan.

De mobiele barbershop van Mazen

Kan je wel een knipbeurt gebruiken? Mazen staat elke dinsdag met zijn mobiele barbershop bij de Plus op de Huet. Elke vrijdag en zaterdag is hij te vinden in winkelcentrum Overstegen, tegenover de Albert Heijn.

Meer ondernemers uit Doetinchem:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Hoe is het nu met: de Stadsboerin?”

Hoe is het nu met: de Stadsboerin?

Ga naar “Lisa ontdekte kamperen en verhuurt nu caravans: ‘Echt leuker dan gedacht’”

Lisa ontdekte kamperen en verhuurt nu caravans: ‘Echt leuker dan gedacht’

Aangeboden door Caravanhuur Achterhoek

Ga naar “Gezellig! Kerstbrunchen buiten de deur doe je bij De Beren Doetinchem”

Gezellig! Kerstbrunchen buiten de deur doe je bij De Beren Doetinchem

Aangeboden door Restaurant De Beren Doetinchem

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Belavi Balkonzonnescherm € 49,99”

Belavi Balkonzonnescherm € 49,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Kwekkeboom oven & airfryer snacks Diepvries van € 4,99 voor € 2,69”

Alle Kwekkeboom oven & airfryer snacks Diepvries van € 4,99 voor € 2,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Bamboe opbergbox € 6,79”

Bamboe opbergbox € 6,79

 • Action
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “AH Gesneden verspakket oosterse nasi of AH Verspakket Indiase curry Madras van € 5,49 voor € 4,49”

AH Gesneden verspakket oosterse nasi of AH Verspakket Indiase curry Madras van € 5,49 voor € 4,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023

Agenda

Ga naar “Record Store Day”

Record Store Day

 • 22 april 2023
Ga naar “Koningsdag”

Koningsdag

 • 27 april 2023
Koningsdag 2022 doetinchemKoningsdag 2022 doetinchem