Maria viel 30 kilo af en is nu gewichtscoach: ‘Mijn cliënten hebben weer zin om kleding te kopen’

Aangeboden door Cambridge Weight Plan 10 mei 2019

Ze is acht jaar geleden dertig kilo afgevallen, ze was de begeleider van Afvaller van het jaar 2018 en sinds 2011 is ze gewichtsconsulente. Alsof dat niet genoeg is, mag ze zichzelf sinds een jaar hypnotherapeut noemen. “Dankzij het Cambridge Weight Plan‎ ben ik van 98 kilo naar 68 kilo gegaan, doordat ik het zelf heb ervaren, weet ik goed hoe ik mensen moet coachen”, vertelt Maria Commijs. 

En óf ze weet hoe ze mensen moet coachen. Doetinchemse Pieter Kappeyne verloor onder begeleiding van Maria 39 (!) kilo. Een prestatie waarmee hij in 2018 werd verkozen tot dé afvaller van het jaar. “Pieter is een ander mens geworden”, zegt de gewichtsconsulente stralend. “Zoals hij zelf zegt: hij kan weer veters strikken, zonder dat zijn buik in de weg hangt.”

Weer zin om kleding te kopen

Mensen coachen en helpen bij hun gewicht vindt Maria het mooiste wat er is. “Ik krijg er heel veel energie van en ik ben supertrots als ik cliënten zie veranderen. Ze worden zelfverzekerder en hebben weer zin om kleding te kopen. Ze gaan de wereld weer in. Dat is toch fantastisch?”

Zo werkt het

Wil jij ook graag gewicht verliezen en heb je alles al geprobeerd? Dan zou je je levensstijl moeten omgooien. Dat vergt natuurlijk discipline en dat gaat nu eenmaal makkelijker met een coach aan je zijde. Het Cambridge Weight Plan‎ volg je onder begeleiding van Maria die je wekelijks ziet. En daar hoort een wegingsmoment bij.

“Bij dit ‘dieet’ tel je geen calorieën, maar in plaats daarvan vervangen caloriearme soepen, repen en smoothies gedeeltelijk je ‘normale’ voedsel. Hier zitten alle voedingsstoffen in die je nodig hebt, je krijgt absoluut geen hongergevoel en ze zijn ook nog eens hartstikke lekker. Daarnaast is het belangrijk veel water te drinken.”

camebridge doetinchem 2
Redactie indebuurt

Stappenplan

Op gewicht blijven vindt Maria net zo belangrijk. Het Cambridge Weight Plan bestaat uit zeven stappen. Iedere stap hoger ga je gezonde, zelfbereide en afgewogen voeding toevoegen aan je eetpatroon.

Hypnose

Maria legt het je op haar kantoor graag verder uit. Ze zit sinds twee jaar in het pand aan de Louise de Colignystraat 11 (het oude belastingkantoor). Ze combineert haar werk met haar Hypnose Praktijk Achterhoek. Een ideale combinatie als je het Maria vraagt. “Te veel eten heeft vaak te maken met een onderliggend probleem. Denk aan verveling, eenzaamheid en stress. Het is ongelofelijk om te zien wat hypnose in combinatie met de Cambridge producten doet met een mens.”

Tijdens de hypnose kunnen er situaties van vroeger naar boven komen. “Vaak zijn er blokkades uit je jeugd. Die gaan we met behulp van hypnose herprogrammeren. Hypnose kan toegepast worden voor allerlei doeleinden. Eén van de toepassingen is het helpen met afvallen, het is een mooie combinatie met Cambridge Weight Plan.”

Life changing

Voor Maria is het Cambridge Weight Plan life changing geweest. “Doordat ik dertig kilo ben afgevallen, ben ik ervaringsdeskundige en heb ik de kans andere mensen te helpen bij hun doel. Ik hoop dat ik dit mijn hele leven mag blijven doen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Cambridge Weight Plan. Meer over Cambridge Weight Plan ontdekken?

Cambridge Weight Plan coaches

Louise de Colignystraat 11, Doetinchem

Bekijk meer:coaches

adv.