Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ken jij de verborgen Studio Izzy aan de Varsseveldseweg al?

Door Kelly Heerink 20 september 2019

Het geluid van malende bonen en de geur van vers gebakken kruidkoek. Wie bij Marlies Coppoolse (36) binnenstapt via de grote staldeur aan de Varsseveldseweg, kan rekenen op prikkelende zintuigen!

De bak- en kookfanaat heeft in de afgelopen jaren haar recepten verbeterd en daar hoorde proeven bij. Taart na taart vroeg ze haar gezin: “Is de taart lekker? Is die ook mooi? En is-ie bijzonder? Izzy?” En zo ontstond na vele baksels de naam Izzy. 

De staldeur staat niet altijd open

Wat Izzy dan precies inhoudt? Dat is eigenlijk niet in één zin te beschrijven. Denk aan een workshop stroopwafels of pizza’s bakken, Italiaans koken of leren bakken van A tot Z. Maar je kan ook deelnemen aan aanschuifmaaltijden of een high tea houden met je vriendinnen. “Door lekker eten en workshops wil ik mensen met elkaar verbinden en een beleving meegeven”, zegt Marlies, die haar eigen feestje ook graag in haar tweede huiskamer viert. Alles gebeurt op afspraak, dus zomaar ‘achterom’ komen, is niet de bedoeling. Op die manier is haar bedrijf makkelijk te combineren met haar gezin. 

Lees verder onder de foto’s:

Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink

Eigenlijk vond ze koken vroeger helemaal niet leuk. “Maar toen mijn kinderen werden geboren – ik heb er drie en de oudste is nu tien jaar oud – en ik met verlof ging had ik tijd over.” Ze bakte taarten en ging zich ook meer verdiepen in de ingrediënten. Zo werkt ze graag met streekproducten zoals meel van de Benninkmolen. 

Van ‘vreselijk’ naar gezellig

Haar huidige woning met de studio erachter vond ze via Marktplaats drie jaar geleden. “Ik had wel een connectie met de Achterhoek. Toen ik 1 jaar was verhuisde wij vanuit Vuren naar Dinxperlo omdat mijn vader daar directeur werd van de Dominee van Dijkschool en toen ik 16 jaar was verhuisden we naar Doetinchem. Wel zag het huis er heel anders uit. “In deze voormalige schuur werden voorheen radiateuren van auto’s gerepareerd. “Het was echt vreselijk”, blikt ze terug. Toch kon zij er doorheen kijken met een beetje hulp van Pinterest. “Daarbij houd ik echt van oude spullen. Alles wat je hier ziet, is tweedehands – het houdt de ruimte levend.”

Huis-tuin-en-keuken-keukentje uitgegroeid

Eerst verkocht ze thee, koffie en taarten vanuit haar caravan Izzy: een theehuisje op wielen. De ondernemer woonde toen nog in Enschede en groeide met al haar baksels uit haar huis-tuin-en-keuken-keukentje. “Ik was wel toe aan een ruime privé-keuken voor Izzy.” 

Lees verder onder de foto’s:

Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink

Lekker bakje koffie!

Marlies is gek op koffie en ook haar man is inmiddels een echte ‘koffienerd’ geworden. “Hij snapt het apparaat ook goed”, zegt Marlies. “Handig wel, als-ie stuk is.” Haar ingekochte koffie drink je niet alleen bij Izzy maar ook bij kinderboekenwinkel Meester Mokka in de Boliestraat. “Door de verkoop van koffie en koffiebonen gaat een gedeelte naar twee meisjes die in het gebied van de koffieplantage wonen, zodat ze naar school kunnen gaan.”

Een boek schrijven

Naast het runnen van haar bedrijf en het drukke gezinsleven, vindt Marlies af en toe ook nog de tijd om te schrijven. “Ik schrijf een boek dat gaat over bewustwording van eten. Hoe breng je dit over op kinderen?” Ze kijkt soms haar ogen uit tijdens het boodschappen doen. “De studenten die blikjes energy en zakken chips afrekenen – dat kan ook anders.”

Meer weten over Izzy? Kijk dan op deze website of op Instagram.

adv.