Jordi Jolink: ‘Over een paar jaar neem ik de banketbakkerij over van mijn ouders!’

Aangeboden door Banketbakkerij Jolink 22 februari 2019

Jordi Jolink (26) begon als klein jongetje in de bakkerij van zijn ouders, maar zal over een paar jaar Banketbakkerij Jolink definitief overnemen. “Het is mijn doel om het merk Jolink nog groter te maken hier in de regio.”

Een cappuccino met een warme appelkanjer: het voelt alsof het nooit anders is geweest. Toch opende Banketbakkerij Jolink pas in 2015 de deuren aan de Adelaarstraat in Doetinchem. “Wij waren op zoek naar een nieuwe verkooplocatie in de regio. Toevallig was collega banketbakker Vinkenborg destijds net gestopt in de binnenstad”, vertelt mede-eigenaar Jordi.

Samen met zijn ouders runt hij de banketbakkerij in Doetinchem, Zutphen en Brummen. Hoe dit avontuur ooit begon? “Met mijn opa en oma”, lacht Jordi. “Samen zijn ze in 1968 een bakkerij gestart in Brummen. Heel traditioneel, mijn opa in de bakkerij en mijn oma in de winkel. Mijn ouders hebben het járen later van ze overgenomen.”

banketbakkerij-jolink-doetinchem
Eigen beeld

Met de paplepel ingegoten

“Ik ben generatie nummer drie. Dat is bijzonder”, vervolgt Jordi. Al vindt de bakkerszoon het tegelijkertijd niet vreemd dat hij het vak is ingerold. “Het is er met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid naast de bakkerij, rende er als klein jongetje dagelijks rond en hielp in de vakanties en weekenden altijd mee. Maar ook mijn broertjes komen nog altijd aanvliegen. Het hoort bij ons.”

Na zijn opleiding bedrijfskunde en een specialisatie in de patisserie sluit ook Jordi zich aan bij het familiebedrijf. “Mijn focus ligt nu vooral op het ontwikkelen van de ijstak en de marketing van het bedrijf, maar het is wel de bedoeling dat ik over een paar jaar het stokje van mijn ouders helemaal ga overnemen”, vertelt de ambitieuze Achterhoeker.

Natuurlijke ingrediënten

Waarom de banketbakkerij na ruim vijftig jaar nog steeds zo succesvol is, durft Jordi wel te zeggen. “Onze banketbakkers gebruiken alleen basis grondstoffen. Pakjes of zakjes komen er bij ons niet in. We creëren daardoor een hele eigen smaak. Dat is niet alleen onze kracht, maar onderscheidt ons ook van andere aanbieders.”

“We maken bij alle producten alleen maar gebruik van onze eigen smaken. De karamel die we zelf maken, komt bijvoorbeeld terug in onze taarten en het ijs. En de slagroomtruffels en kaneelkrakelingen liggen in de winkel, maar worden ook weer verwerkt in verschillende taarten, sloffen of ijssmaken. Dat maakt het uniek.”

banketbakkerij Jolink-doetinchem (2)
Redactie indebuurt Doetinchem

Ambacht

Wat Jordi het leukste vindt aan zijn werk? “Dat je echt met het product zelf bezig bent. Je maakt iets met je eigen handen en ziet ook meteen het resultaat. Dat is prachtig. Helemaal omdat je met alleen maar gepassioneerde mensen werkt. Iedere banketbakker probeert elke keer weer het allermooiste neer te zetten.”

“We blijven onze producten continu verbeteren en uiteraard komen er ook nieuwe creaties bij. Zo zijn we nu bezig met een yoghurt frambozenslof. Het is een proces waarin we samen telkens hele kleine aanpassingen doen. Net zo lang totdat we dé perfecte slof hebben gecreëerd.”

Ambitie

Jolink is al zeer succesvol, maar toch heeft deze jonge ondernemer nog meer ambities. “Als ik de zaak overneem, zou ik nog wel verder willen groeien. Op productniveau, maar ook in het aantal verkooppunten. Het lijkt mij fantastisch om de naam Jolink nog verder uit te breiden hier in de regio. Daar ga ik voor!”, aldus Jordi.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Banketbakkerij Jolink. Meer over Banketbakkerij Jolink ontdekken?

Banketbakkerij Jolink bakkers

Nu gesloten10:00 - 17:30

Adelaarstraat 12, Doetinchem

Bekijk meer:bakkers

adv.