Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jonti maakt droom waar: ‘Thuis heb ik ook meer dan 100 paar schoenen’

Door Kelly Heerink 21 februari 2020

Nog geen twee maanden geleden liep de Doetinchemse Jonti Yegin (34) langs het oude pand van Dala Shoes en dacht: ‘nu ga ik het gewoon doen’. En ‘het’ is haar droom waarmaken door een eigen damesschoenenwinkel La Jon Shoes te starten. “Want het leven kan zo ineens voorbij zijn.”

Het voelt voor Jonti als de dag van gisteren, maar het is nu elf maanden geleden dat haar vader (Hampie Hamer, bekend van Boulangerie ’t Hamertje) stierf na een hersenbloeding. “Dat heeft mijn mindset wel veranderd”, zegt de startende ondernemer, die voorheen altijd voor een baas werkte.

Anderen blij maken met trendy schoenen

“Ik heb voorheen altijd in de verkoop gezeten. Bij Mediamarkt, maar vroeger ook bij Dolcis Schoenen”, vertelt ze. De schoenfanaat heeft thuis meer dan 100(!) paar staan. “Ik hou van trendy schoenen, dus hoe leuk is het dat ik nu andere liefhebbers blij mag maken met mijn inkopen?”

Moeder is steun en toeverlaat

Dinsdag heeft ze al heel wat schoenen ingekocht met haar moeder Lia. “Zij is mijn steun en toeverlaat”, zegt Jonti dankbaar. “Dag en nacht staat ze voor mij en mijn gezin klaar.” Jonti woont vlakbij de binnenstad met haar man Yunus en kinderen Levi (5) en Yade (1). “Mijn moeder springt altijd even bij als ik weg moet of ze kookt een extra pan met eten.”

Leuk, maar ook heel spannend

Op dit moment hangen en nog papieren voor de ramen aan Catharinastraat 8, maar over een paar dagen is de belettering een feit. Eigenlijk kan Jonti, die ook al druk bezig is met de inrichting, niet wachten tot de opening 2 maart. “Maar spannend vind ik het ook wel hoor, brr – ik lig er ’s nachts soms echt wakker van.”

Lees ook:

Papatia

Nieuwtje! Hierom verhuist Papatia van Nieuwstad naar de Heezenstraat

Lunchroom, café én bistro Papatia verhuist na drie jaar naar Heezenstraat 14. "De aannemer is al dru...

Sneak peek: Appel & Ei verbouwde de winkel en wij namen vast een kijkje

Is het je opvallen? Er is keihard gewerkt aan de winkel Appel & Ei aan de Korte Kapoeniestraat 14. Z...

Gespot! FemFashion verhuist naar deze plek in de binnenstad

Voor alle fashionistas die het nog niet wisten: FemFashion verhuist van het pandje in de Hooge Molen...

adv.