Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hypotheekadviseur Niek: keukentafelgesprekken in een modern jasje

Aangeboden door De Hypotheekadviseur Doetinchem 7 juni 2019

Een huis kopen is reuze spannend. Er komt van alles bij kijken, maar lukt dat allemaal wel? Kan ik dit huis kopen? Ondernemer Niek Rauwers (29) van De Hypotheekadviseur in Doetinchem en Ulft snapt dit als geen ander.

Het zijn rare tijden op de woningmarkt. De prijzen zijn relatief hoog en de rentes historisch laag. Vaak zien kopers door de bomen het bos niet meer. “Begrijpelijk, maar totaal niet nodig”, zegt Niek. Sinds 2013 helpt hij allerlei klanten vol enthousiasme aan de financiering voor hun droomhuis. Hoe? Simpel. Hij neemt de tijd voor zijn klanten. “Veel mensen komen blanco binnen. Wat is nou een hypotheek? Dit proberen wij in normale taal uit te leggen. Het gaat om een grote aankoop, dan wil je snappen hoe dit werkt”, verklapt Niek over zijn werkwijze.

Geloven in dromen

Of je nou een starter of doorstromer bent, voor het eerst gaat samenwonen of samen jullie laatste huisje koopt: Niek helpt van A tot Z. Voor, na en tijdens de koop zorgt Niek met zijn team dat je zonder zorgen kunt wonen: ,,Mijn motto: de klant regelt de inrichting, wij de financiering.’’ Voor klanten gaat hij dan ook verder dan de meeste adviseurs, zelfs al zeggen zij dat de financiering niet mogelijk is. ,,Heb je een goed verhaal en geloof je dat het lukt, dan gaan wij er vol voor”, zegt Niek stellig. “Maar ik zeg het hen ook als het echt niet haalbaar is!” Een huis kopen is een gigantische stap. Daar móét je zeker van zijn.

hypotheek-hypotheekadviseur-ten hag-doetinchem
ANP

Nostalgisch, maar modern

Het lijkt bijna nostalgisch. Een hypotheekgesprek aan de keukentafel. Vaak zit je bij de bank in een fancy kantoor en sta je binnen tien minuten weer buiten. Niek gelooft niet in deze aanpak: “Natuurlijk zitten wij ook in ons kantoor, maar we denken graag mee met de klant. Schikt het beter na werktijd? Dan komen we toch gewoon naar hen toe.” In je eigen vertrouwde omgeving geeft Niek je via zijn tablet de ins en outs van hypotheken: waar moet je aan denken, wat komt erbij kijken en wat gaat het je kosten.  Oud en vertrouwd, op een moderne wijze.

Appel valt niet ver van de boom

Zelf rolde hij in 2013 in de business. Geheel naar wens van zijn vader. Jaren zag Niek zijn ‘pa’ schitteren als hypotheekadviseur in de omgeving Doetinchem. “Ik rondde een studie commerciële economie af en zocht een baan. Hier in de regio wordt deze functie dan al snel gecombineerd met techniek. Niets voor mij, want ik heb twee linker handen”, zegt Niek. Hypotheekadviseur, dat was het echte werk voor hem. ,,Bezig zijn met cijfers, mensen en marketing. Heerlijk.’’

hypotheekadviseur-ten hag-doetinchem
ANP

Echt onafhankelijk advies

Van zijn vader leerde Niek een aantal wijze lessen: “Je moet de mensen aanvoelen en altijd jezelf zijn. Voel jezelf ook niet meer of minder dan een ander. Iedereen is gelijk en ik moet zorgen voor het juiste advies. Toch zijn veel dingen ook anders dan in de tijd van zijn vader. Natuurlijk is de rente vele malen lager dan eerst, maar ook de rol van de hypotheekadviseurs is veranderd volgens Niek. “Wij geven onafhankelijk advies. Dit doen we voor de klant, niet voor de bank. Zo ging dat vroeger. Nu ligt onze focus echt puur op het adviseren en begeleiden van de klanten.”

Premium is ook echt premium

Met zijn ‘doe maar gewoon normaal’-houding voelt Niek zich in de Achterhoek als een vis in het water. “Ik kom uit de regio, ken de mensen. Het is hier allemaal wat relaxter.” Zo merkt de ondernemer dat in Doetinchem en omgeving mensen sneller gaan voor zekerheid. De hypotheek voor 30 jaar vastzetten, dat is hier zeker niet ongebruikelijk. Wel merkt hij dat er veel mensen in dezelfde vijver vissen. “Je moet er vaak als de kippen bij zijn. Het verloop van huizen gaat erg hard.” Daar hebben ze bij De Hypotheekadviseur iets op bedacht. Je kunt premium klant worden. Wat houdt dat in? “Je weet vooraf exact wat je mogelijkheden zijn. Je kunt dus zonder voorbehoud van financiering kopen. Hiermee heb je een voorsprong op anderen. Het mooie is dat je het vooraf betaalde bedrag achteraf terugkrijgt. Je krijgt dus echt meer zekerheid.”

Wil jij nu ook weten wat je kunt lenen en hoe je snel kunt handelen op de krappe huizenmarkt? Maak dan snel een afspraak!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Hypotheekadviseur Doetinchem. Meer over De Hypotheekadviseur Doetinchem ontdekken?

De Hypotheekadviseur Doetinchem dienstverlening

Vandaag gesloten

, Doetinchem

Bekijk meer:dienstverlening

adv.