Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe is het nu met: Joucke Modderkolk van Joucke’s Barbershop

Door Melisa Verheijen 11 januari 2019

Zo’n anderhalf jaar geleden spraken we Joucke Modderkolk over zijn barbershop. De zaak draaide goed, misschien wel ‘te goed’. Een werkweek van 80 uur was voor hem geen uitzondering. ‘Ik voel me soms net een attractie’, vertelde hij. Hoe gaat het nu met deze Doetinchemse ondernemer? 

“Druk”, lacht Joucke. “Maar het gaat stukken beter met me. Soms neem ik tijd voor mezelf en dan schrijf ik van me af zodat ik alles op een rij kan zetten. Ik vind zoveel dingen leuk dat ik keuzes moet maken en dat vind ik echt moeilijk”, zegt hij terwijl hij de baard knipt van een klant die een biertje in z’n hand heeft.

Elvis

Zo is de ondernemer volop bezig met de uitbreiding van zijn productlijn Nozem, start hij zijn eigen kledinglijn JBS, heeft hij zijn openingstijden aangepast en is zijn shop vanaf februari ook iedere koopzondag geopend. Dat is niet het enige wat is veranderd met de vorige keer dat we op bezoek waren. Joucke heeft een nieuwe aanwinst en zijn naam is Elvis. “Ik wilde per se een valkparkietje met een kuif zodat ik ‘m Elvis kon noemen”, zegt hij. “Maar na aankoop kwamen we erachter dat het een vrouwtje is”, roept zijn collega barbier Ruben lachend door de zaak. Ondertussen vliegt Elvis nog een rondje door de barbershop.

Guest barber

In het vorige interview beloofde Joucke meer op de rem te trappen. Is dat gelukt? “Ik ben niet iemand die snel rust neemt. Ik vind mijn werk leuk, maar de stress die erbij komt kijken niet. Ik doe er alles aan om het bedrijf te laten groeien.” Naast zijn product- en kledinglijn staan er meer bijzondere dingen op de mannen van Joucke’s Barbershop te wachten. Zoals de launch party voor de vernieuwde Nozem Pomade productlijn. Speciaal voor deze gelegenheid komt de bekende Richard James Farmer uit Birmingham als guest barber.

China en Rammstein

Maar, dat is nog niet alles. “In mei gaan we naar China om daar een een barbershop te openen. Een Chinees werd geïnspireerd door mijn zaak op social media en besloot ons op te zoeken met een tolk. Hij wil dat wij zijn zaak openen daar.” Wat een compliment! Ruben: “En we mogen ook de crew van Rammstein knippen. Echt supervet! In ruil daarvoor mogen we ook nog een showtje meepakken.”

Keuzes maken

Het lijkt erop dat Joucke het rempedaal nog niet heeft gevonden. “Keuzes maken hè, lastig. Ik moet daardoor wel offers maken en ga minder uit bijvoorbeeld. Structuur en ritme, daar moet ik nog aan werken. Oja, ik heb nog helemaal niet gegeten. Daar ga ik al.”

jouckes-barbershop-doetinchem-joucke

Joucke van Joucke’s Barbershop: ‘Soms voel ik me net een attractie’

De rood, wit, blauwe barbierspaal draait, dat betekent dat Joucke's Barbershop open is. Als we naar ...

Meer over Joucke’s Barbershop ontdekken?

Joucke’s Barbershop kappers

Geopend12:00 - 20:00

Nieuwstad 78, Doetinchem

Bekijk meer:kappers

adv.