Hoe FRISS werkt iedereen aan een baan helpt: ‘Het geeft zoveel voldoening’

Aangeboden door FRISS werkt 14 december 2018

Stel je voor: je wordt ontslagen en komt daarna niet meer aan het werk. Wat dan? Dán helpt het Doetinchemse FRISS werkt je uit de brand! “Het geeft zoveel voldoening om mensen weer aan een baan te helpen!”

Dat het niet kunnen vinden van een baan zenuwslopend is, weten ze bij FRISS werkt maar al te goed. Dit Doetinchemse uitzendbureau zet zich al vier jaar met veel passie en plezier in om een passende baan te vinden voor werkzoekenden.

“Het is zo’n dankbare baan”, vertelt Rob mede-eigenaar van FRISS werkt. “Soms komen mensen hier wanhopig binnen omdat het maar niet lukt om aan de bak te komen. Dan geeft het zo’n goed gevoel als je deze mensen kunt plaatsen en ze met een grote glimlach het pand ziet verlaten.”

Persoonlijk contact

Het is volgens Rob de kunst om een goede match te vinden tussen opdrachtgever en werknemer. “Dit doen we door het voeren van een goed gesprek”, vult collega Marian aan. “We kijken naar papieren, talenten en dromen. Op basis daarvan gaan we op zoek naar een passende baan.”

“Ik kan me nog een jongen herinneren die er lange tijd met de pet naar gooide en áltijd te laat kwam, maar hij had zoveel talent dat we bleven zoeken. Uiteindelijk hebben we een baan voor hem gevonden waarin hij helemaal zijn draai heeft gevonden. Hij presteert waanzinnig goed. Dat is toch bijzonder?”

Droombaan

“Zo was er een tijd geleden ook een jongen uit Syrië”, herinnert Rob zich. “Hij had een baan maar zat daar niet helemaal op zijn plek. Wij zijn verder gaan zoeken voor hem en hebben uiteindelijk een nieuwe baan gevonden waarin hij al zijn talenten kwijt kan. Fantastisch!”

“Het werken met mensen vind ik één van de mooiste dingen aan het vak”, vervolgt Rob enthousiast. “Je kunt écht iets voor ze betekenen, ze verder helpen in het leven. Daar nemen we ook altijd uitgebreid de tijd voor. Persoonlijk contact is zó belangrijk. Bij ons zijn mensen geen nummertje.”

Genoegdoening

Naast het vinden van een passende baan, zoekt FRISS werkt ook naar geschikt personeel voor bedrijven. “Of het nou gaat om vaste of flexibele medewerkers; dat maakt voor ons niets uit. We denken graag met bedrijven mee en proberen de juiste mensen voor ze te vinden.”

Dat dit professionele team, dat zowel een uitzendbureau runt in Doetinchem en Culemborg, veel plezier aan het vinden van een baan voor werkzoekenden, spat er vanaf. “Het is ook heel mooi om te doen”, beaamt Rob. “Als je aan het eind van de dag weer een aantal mensen hebt geholpen, kan daar niets tegenop.”

FRISS werkt dienstverlening

Nu gesloten09:00 - 17:00

Koopmanslaan 31, Doetinchem

Bekijk meer:dienstverlening

adv.