Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gerrit Driessen: het creatieve brein achter videoclips van Nederlandse artiesten

Door Pim Gerritzen 2 augustus 2019

Van kinds af aan is de Doetinchemse Gerrit Driessen (27) gek op films. Vandaag de dag staat hij zelf achter de camera en filmde in Rome de videoclip van het nummer Vergeef, de nieuwste hit van zanger Wesly Bronkhorst. Hoe vet is dat?

In 2015 werd zijn zoon geboren. “Natuurlijk een fantastisch moment. Het liefst wilde ik alles wat hij deed vastleggen”, zegt Gerrit trots. De Doetinchemmer kocht een fotocamera en begon alles te fotograferen van de jongste telg uit de familie Driessen. Hij bleek talent te hebben en won zelfs een fotowedstrijd voor portretten. “Toen ging het balletje rollen. Mensen vroegen mij voor kleinigheden; interieurfoto’s, portretten en dat soort kiekjes.”

‘Het valt of staat met creativiteit’

Zijn hart gaat sneller kloppen als familieleden Gerrit in juli 2017 vragen om hun trouwvideo te maken. “Ik had het nog nooit gedaan en ging vol enthousiasme aan de slag. Gelukkig viel het in de smaak. Ze vonden het geweldig”, aldus Gerrit. Ondanks zijn geringe ervaring maakt de Doetinchemse filmmaker naast trouwvideo’s ook bedrijfsfilms en videoclips. Het gebrek aan ervaring weerhoudt Gerrit niet om een klus aan te nemen: “In 2015 begon ik voorzichtig met fotograferen. Dat werkte, waarna ik de mezelf de rest heb aangeleerd. Persoonlijk zie ik geen meerwaarde in een vakschool, omdat dit vak in mijn ogen valt of staat met creativiteit. Dat kun je niet aanleren. Je moet het bezitten.”

Lieve Job & Lydia Dijks, (nogmaals) van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! Wat was het een mooie dag!👌🏻Bekijk hier de film en beleef het mee of beleef het opnieuw, voor iedereen die er bij was!🎥Frank van EttenRonnie Ruysdael#huwelijk #weddingfilm #trouwfilm #love

Posted by Driessen Films & Fotografie on Saturday, 29 September 2018

Geen nerveuze blikken

Na zijn eerste trouwvideo rolde hij met een sneltreinvaart het trouwwereldje in. Een hele verantwoordelijkheid, als je het hem vraagt. “Het moet in één keer goed gebeuren. Spontaniteit, daar draait het om bij bruiloften – dat kun je niet acteren”, aldus de filmmaker. Volgens hem is het belangrijk om met het bruidspaar en hun familie te praten, omdat ze dan minder zenuwachtig zijn. “Dan krijg je geen ongemakkelijke blikken”, zegt Gerrit met een lach. De ondernemer wil namelijk alle mooie momenten van het bruidspaar en de familie vastleggen. “Dat geeft echt een kick. Helemaal als het bruidspaar de film ziet en ontroerd raakt. Daar doe je het allemaal voor.”

Verhaal met twee gezichten

Het verhaal van Gerrit’s succes ging als een lopend vuurtje. Ook zijn nicht, zangeres Elz Bakker, durfde het aan en vroeg hem haar nieuwste videoclip te filmen. Gerrit: “Mijn eerste videoclip ooit, maar ik ben er nog steeds tevreden mee.” Het bleef echter niet bij zijn nicht, want ook Nederlandstalige artiesten als Wesly Bronkhorst en Willem Barth vroegen de filmmaker voor hun videoclip. “Het verhaal met Wesly voelt dubbel. Ik kwam hem herhaaldelijk tegen bij evenementen. Zo vaak dat het hem opviel. Zijn manager vroeg om mijn kaartje, maar ik dacht: ‘dat waait wel over’. Na een paar dagen belde hij terug, maar toen was mijn neef net overleden. De datum van de opnames was tegelijk met de crematie.”

Gerrit koos uiteindelijk voor de videoclip in plaats van de crematie. “Na lang wikken en wegen besloot ik te gaan voor deze kans. Wellicht was dit mijn enige, die kon ik niet weggooien”, aldus Gerrit. Spijt van zijn besluit heeft hij nooit gehad. “Verdriet heb je toch wel, of je nou bij de crematie was of niet. Ik weet bijna zeker dat mijn neef me voor mijn kop had geslagen als ik deze kans niet had gegrepen. Dat maakte het besluit makkelijker.”

‘Sjonge jonge’

De opnames verliepen vlot en na de nodige uren zwoegen was de videoclip af. Toen kwam voor Gerrit het spannendste moment, want wat vond Wesly van zijn werk. Gerrit: “Na een paar dagen belde hij. Hij begroette me niet, zoals dat anders wel het geval was. Ik hoorde alleen ‘sjonge jonge’ aan de andere kant van de lijn. De moed zonk me direct in de schoenen.” Het bericht dat volgde veranderde zijn carrière voorgoed. “Wesly vond de clip geweldig. Hij was sprakeloos, omdat het precies de clip was die hij voor ogen had. Toen ging het hard. Inmiddels staat de teller op 20 videoclips.”

Next stop: Amsterdam?

Ook de nieuwste videoclip van Wesly Bronkhorst werd gefilmd door Driessen Films & Fotografie. “Deze werd opgenomen in Rome. Super vet om het in die stad te mogen doen. We gingen erheen zonder planning. Gewoon goed opletten en kijken. Het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf.” Hoewel Gerrit’s bedrijf pas sinds 2018 in business is, gaan de boekingen als een speer. Zijn grote droom qua videoclips is André Hazes Jr. Gerrit: “Ik vind hem een goede artiest en het lijkt me een leuke persoonlijkheid: sociaal en prettig gestoord. Dat moet een genot zijn om mee te werken.”

Benieuwd naar het werk van Gerrit of wil je een afspraak met hem maken? Check dan snel de website van Driessen Films & Fotografie.


Meer over Driessen Films & Fotografie ontdekken?

Driessen Films & Fotografie fotografen

GeopendHele dag

Tulpenstraat 104, Doetinchem

Bekijk meer:fotografen

 

adv.