Gaaf! Istry crosst met haar winetruck door heel Nederland

Door Melisa Verheijen 22 maart 2019

Met je eigen wijnbar door de heel Nederland crossen, dat lijkt ons nou een fantastische bezigheid. Voor Istry Littink is het werkelijkheid. Met haar omgebouwde Citroën HY uit 1967 staat ze op festivals, wordt ze ingehuurd op feesten en houdt ze proeverijen. 

“Wijn is al heel lang een passie van mij, daarnaast is de oude Citroën bus een gezamenlijke passie van mijn man en mij. We kregen het idee om dat te gaan koppelen”, vertelt Istry die op het punt staat om naar een wijnbeurs in Düsseldorf te gaan. “We hebben zo’n oude bus gekocht, volledig opgeknapt en aan de binnenkant een toilet en een keukentje gemaakt.” De wijnbar op wielen was geboren.

Parkparade

Istry heeft met haar trots al op de Parkparade in Doetinchem gestaan en verwacht ook dit jaar wijntjes te mogen uitdelen op het festival. “Het is geen werk, maar een hobby. Ik ben een échte liefhebber van wijn en als ik ergens met mijn wijnbar sta, is het het altijd feestelijk. Wie wil dat nou niet?” De Doetinchemmer krijgt veel complimenten over haar winetruck én de lekkere wijntjes die ze verkoopt. “Een glas wijn met een tapasplankje erbij én mooi weer, wat wil een mens nog meer?” Klinkt goed!

wijnbar op wielen istry 3

Wijnkaart

Nu zijn wij natuurlijk ontzettend benieuwd wat er op de wijnkaart staat. “Die varieert nogal en wisselt per seizoen. Als ik een er eentje mag adviseren, ga ik voor de huiswijn. Dat is een verdejo uit Spanje met tropische aroma’s, de wijn is fruitig en heeft een mooie lange afdronk. Een echt terras wijntje dus. We hebben wijnen tussen de €3,5 en €7,-, dus voor iedereen zit er wel iets tussen.”

Wijnbeurs

Op de wijnbeurs in Düsseldorf gaat Istry wijnen kiezen die ze op de kaart gaat zetten. Ik kies altijd een thema, dit jaar ga ik voor Portugal en Oostenrijk. Ik ben fan van deze plekken en hier zitten de betere wijnen. Ik let hierbij op prijs-kwaliteit.” En dan moet er natuurlijk geproefd worden. “Klopt, ik proef me helemaal suf, ik denk wel 50 wijnen, maar dat moet ook wel”, lacht de onderneemster. “Ik ga wel professioneel met wijn om hoor. Ik spuug alles weer uit.”


Meer over HY Sixty Seven – Winetruck ontdekken?

HY Sixty Seven – Winetruck

Havenstraat 11, Doetinchem

adv.