Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fotografe Monique Banning toont pasgeboren baby’s door een pure lens

Door Melisa Verheijen 1 juni 2018

Met tegenzin naar je werk? Daar heeft Monique Banning geen last van. De fotografe gooide vijf jaar geleden het roer om en begon haar eigen bedrijf Monique Banning Fotografie. Iets wat ze naar eigen zeggen véél eerder had moeten doen. “Dit is mijn passie, ik blijf áltijd fotograferen.”

En of Monique een prachtige baan heeft. Als fotograaf mag ze deel uitmaken van de meest bijzondere momenten in iemands leven. “Mijn fotografie is gericht op alles wat met liefde te maken heeft.” Zo maakt de Doetinchemse foto’s van pasgeboren baby’s tot kersverse echtparen. “De emotie moet voelbaar zijn door de lens!”

Newborn

“Baby’s vind ik geweldig”, vertelt de fotografe met een glimlach. “Een foto van zo’n klein mensje is een herinnering voor het leven. Hoe ik mijn stijl zou omschrijven? Zo puur mogelijk. Het gaat om de baby.” Monique maakt de foto’s in haar studio binnen de DRU Cultuutfabriek. Ze werkt uitsluitend met daglicht. “De ruimte heeft waanzinnig, mooie, industriële raampartijen.”

“Bij baby’s maak ik bewust geen gebruik van haarbandjes en strikjes. Bij mij gaat het alleen over het pasgeboren kindje. Ik kan het overigens ook niet”, lacht ze. “Ik had altijd ruzie met die frutsels en miste daardoor de mooie details. Een beetje uit frustratie geboren eigenlijk. Deze natuurlijke stijl past mij ontzettend goed.”

Monique Banning
Monique Banning
Monique Banning
Monique Banning

Bruiloften

“Ik kan me mijn eerste bruiloft nog goed herinneren. Doodeng! Ik stond die ochtend op en dacht: waar ben ik aan begonnen”, vertelt Monique die ondertussen heel wat huwelijken gefotografeerd heeft. “Het voelt elke keer weer ontzettend bijzonder dat bruidsparen mij het vertrouwen geven om van hun trouwdag een blijvende herinnering te maken. En ik wil mij blijven ontwikkelen, dat vind ik belangrijk.”

Zo volgde Monique deze week nog en masterclass bij Raisa Zwart & Wianda Bongen. Ze zat drie dagen met een groepje fotografen in Kasteel Baexem in Limburg. “Een mooie ervaring! Deze twee toppers zijn echt een bron van inspiratie.”

Monique Banning
Monique Banning

Verhalen vertellen in beeld

“Tijdens bruiloften vind ik het vooral belangrijk dat het bruidspaar op het gemak is, ze moeten vooral niet met mij bezig zijn. Als zij genieten, vangt mijn camera de mooiste momenten. Wanneer zij na lange tijd het fotoalbum erbij pakken moet die emotie nog voelbaar zijn. Ik vertel hún verhaal in beelden.”

Ben je benieuwd naar meer foto’s van Monique Banning? Bekijk dan haar Instagram account of klik verder naar haar website.


Meer over Monique Banning Fotografie ontdekken?

Monique Banning Fotografie fotografen

Geopend09:00 - 17:00

Oude Terborgseweg 245, Doetinchem

Bekijk meer:fotografen

adv.