Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doetinchemse ondernemer in de race voor titel: Dorpshuis 2020

Door Pim Gerritzen 31 juli 2020

Hoe vet: De stadsboerin in Doetinchem maakt kans om in de prijzen te vallen. De Doetinchemse ondernemer is namelijk genomineerd voor Dorpshuis van het jaar 2020.

“Echt super dat wij – als groen project – bij de finalisten van deze verkiezing horen”, laat eigenaresse Ellen Willems enthousiast weten.

‘Maakt ons uniek’

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk? Daar draait het om bij de verkiezing. Wij weten als geen ander dat een Doetinchemse kandidaat altijd kans moet maken op eremetaal. Maar wat maakt de Stadsboerin zo bijzonder? “Het unieke aan ons is dat wij naast een gebouw een grote buitenplek hebben. Dat zie je niet veel”, vertelt Ellen.

Laagdrempelig

Bij een dorpshuis denkt ook Ellen direct aan puur gebouw zelf. ‘Die hebben we ook. Een prachtplek met een winkel. Hier kun je ook een hapje eten. Toch blijft de spil van het ontmoeten haar grote buitenplaats: “Onze tuin is een ontmoetingsplek van 3 hectare. Mensen komen ook eerder aanwaaien, omdat het in mijn ogen laagdrempeliger is dan binnenstappen in een dorpshuis.” Hiermee doelt ze op het feit dat mensen gewoon in de tuin kunnen zitten om een kopje koffie te drinken. “Plof neer een maak een praatje. Alles is vrijblijvend.”

Samendoen

Tijdens de verkiezing van 2020 staat het thema samendoen centraal. Dorpshuizen die ‘samendoen’ op een nieuwe manier organiseren en nieuwe verbindingen leggen. Denk hierbij aan verbindingen met de omgeving, tussen jongeren en ouderen of met hun buurdorpen. Met haar 40 vrijwilligers voldoet de Stadsboerin zeker aan deze eis. “Bij ons kunnen mensen onder meer tuinieren, koken en bezorgen. Zo leg je telkens verbinding met andere mensen.”

Een likje verf

Alle zes de finalisten ontvangen een geldbedrag van €750, maar voor de winnaar ligt er een grotere prijs in het verschiet. De winnaar krijgt namelijk nog eens €2500 extra. “Dat is een heel mooi bedrag”, zegt Ellen. Ze weet ook waar ze het aan wil spenderen, mocht ze winnen. “Wij hebben een mooie elektrische bus waarmee we onze maaltijden bezorgen. Die zouden we heel graag willen verfraaien met een likje verf. Het prijzengeld zou ons zeker  helpen er iets moois van te maken.”

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

Lees ook:

De tent op z’n kop: zomersale en private shopping bij Schoenmode Jeannette

Was het spannend en aanpoten tijdens corona? Zeker. Maar Dane Starink heeft er weer zin in! Hij heef...

Nieuw! Gezonde Kost naar de binnenstad en de voorgevel hangt al

Het beton moet nog gegoten worden voordat de tegelvloer wordt gelegd, maar als alles een beetje mee ...

Bij De Stadsboerin eet, koop en pluk je wat de (moes)tuin schaft

Als we aankomen bij De Stadsboerin zien we hoe Ellen Willems (45) met een big smile uit de kas komt ...

adv.